Clătitele cu somon afumat, cremă de brânză și castravete se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite cu somon afumat, cremă de brânză și castravete.
Rețetă de Clătite cu somon afumat, cremă de brânză și castravete
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Negresă cu zmeură deasupra. Mult mai gustoasă cu o cupă de înghețată!
Citește și: Plăcintă cu prune. Un gust acrișor și ceva fermecător!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru clătite
- 4 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de ulei
- 3 pahare de lapte
- 2 pahare de apă clocotită
- 2 pahare și jumătate de făină
- Sare
ingrediente pentru umplutura
- cremă de brânză
- somon afumat
- castraveți
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara clătitele. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga, pentru început, ouăle, zahărul, dar și un praf de sare, după gust. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unui tel, până când vom obține o textură spumoasă.
- Abia mai apoi vom adăuga peste aceste ingrediente și laptele, pe care îl vom amesteca și încorpora în restul ingredientelor, tot cu ajutorul unui tel. Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom cerne făina, iar ulterior vom adăuga treptat, cu ajutorul unei linguri, în bolul în care se află restul ingredientelor, timp în care vom continua să amestecăm cu telul, astfel încât să se omogenizeze foarte bine ingredientele.
- În continuare, vom adăuga și uleiul peste restul ingredientelor, ulterior și apa pe care am clocotit-o în prealabil, timp în care amestecăm constant, tot cu un tel. Timp de aproximativ 20 de minute, aluatul se lasă deoparte, în bol, pentru a se odihni.
- După acest timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz pentru a se încălzi, ulterior pregătim și clătitele noastre. În momentul în care tigaia s-a încins, cu ajutorul unui polonic vom adăuga în tigaie compoziția pentru clătite, astfel încât să obținem clătite de dimensiuni potrivite. În momentul în care clătitele încep să se rumenească, le vom întoarce pe cealaltă parte, pentru a ne asigura că sunt gătite uniform pe ambele părți. Procesul se va continua până când toată compoziția de clătite este gata.
- Imediat apoi, clătitele se vor așeza pe un platou de dimensiuni mai mari, iar rând pe rând, le vom lua pentru adăugați și umplutura. Înainte de acest pas, trebuie să tăiem somonul afumat în fâșii, astfel încât să nu fie nici prea puțin, dar nici prea mult pentru fiecare clătită în parte, iar castraveții se vor tăia în fâșii.
- Așadar, acum că atât umplutura, cât și clătitele sunt gata, tot ce trebuie să facem este să adăugăm umplutură în clătitele noastre. Așadar, începem prin a unge clătitele cu crema de brânză, peste care vom adăuga fâșiile de somon afumat, dar și cele de castravete, ulterior rulăm clătitele, iar procesul se repetă până când sunt terminate și clătitele, dar și umplutura.
- După acest pas, clătitele sunt gata de servit exact așa cum sunt, întregi, sau se pot tăia în bucățele mai mici, în funcție de preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.