Clătitele cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă
Rețeta delicioasă de clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă, absolut minunate, se prepară în doar 15 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă este pentru 4 persoane
Citește și: Plăcintă Quiche cu pui și ciuperci. Un preparat direct din bucătăria franceză!
Ingrediente – Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă
- 200 g făină
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță de praf de copt
- O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 2 linguri de unt topit
- Unt pentru ungerea tigăii
- 200g iaurt de zmeură preparat în casă (sau iaurt de zmeură din comerț)
- Câteva bucățele de zmeură proaspătă
- 500 g de iaurt natural
- 200 g de zmeură proaspătă sau înghețată
- 2-3 linguri de miere sau îndulcitor la alegere
- 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă
- Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Într-un alt bol, bateți ouăle și adăugați laptele și untul topit. Amestecați bine.
- Turnați amestecul de ouă peste ingredientele uscate și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Lăsați aluatul să stea timp de 10-15 minute să se odihnească.
- Încingeți o tigaie antiaderentă și ungeți-o cu puțin unt.
- Turnați aproximativ 1/4 de cană de aluat în tigaie și întindeți-l într-un strat subțire. Gătiți clătitele pe ambele părți până devin aurii.
- Repetați procesul până terminați tot aluatul.
- Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical, mixați zmeura până obțineți o pastă fină.
- Într-un bol, combinați iaurtul natural cu zmeura mixată și amestecați bine.
- Adăugați mierea sau îndulcitorul preferat în iaurtul cu zmeură și amestecați pentru a încorpora.
- Opțional, puteți adăuga extractul de vanilie pentru a intensifica aroma.
- Acoperiți bolul cu o folie alimentară sau capac și puneți-l în frigider pentru cel puțin 2-3 ore sau peste noapte, pentru a permite aromei de zmeură să se intensifice și pentru a obține consistența dorită.
- După ce iaurtul de zmeură s-a răcit și a căpătat consistența dorită, este gata de pus peste clătite, ca topping, iar deasupra nu uitam sa așezăm si câteva bucatele de zmeura.
Sfaturi pentru rețeta de Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă
- Pentru a obține clătite pufoase, lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a începe să gătiți.
- Puteți adăuga o linguriță de esență de vanilie în aluat pentru un gust aromat și delicios.
- Pentru a evita lipirea clătitelor de tigaie, asigurați-vă că ungerea tigăii se face înainte de fiecare clătită.
- Dacă doriți un iaurt mai cremos, puteți utiliza iaurt grecesc în loc de iaurt natural obișnuit.
- În funcție de preferințe, puteți ajusta cantitatea de miere sau îndulcitor pentru a obține nivelul dorit de dulceață.
- Puteți adăuga bucățele de zmeură proaspătă în iaurtul de zmeură pentru a obține o textură și un aspect mai plăcut.
- Înlocuiți zmeura cu alte fructe de pădure, cum ar fi afinele sau căpșunile, pentru a crea alte variante de iaurt.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tartă cu cremă de vanilie, vârfuri de bezea și fulgi de cocos deasupra. Un deliciu doar din priviri!