Vrei sa faci cele mai delicioase clatite din lume? Este foarte simplu, daca urmezi reteta bunicii.
Ingrediente:
12 linguri pline cu faina
o jumatate de drojdie (12.5 gr)
3 oua
125 ml lapte ptr maia
2 prafuri de sare
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la 1/2 lamaie razuita
lapte sau apa minerala
100 ml ulei
Preparare:
Punem intr-un vas faina, in mijlocul ei facem o scobitura.
La prima clatita punem in tigaie un strop de ulei si cand e bine incinsa punem un polonic mai mic din aceasta compozitie(cca 100 ml sa zicem, dar asta depinde si de tigaia fiecaruia ce diametru are)sucind tigaia in stanga si dreapta pentru ca aceasta compozitie sa acopere fundul
Eu de obicei le intorc cu un cutit ce are varful rotunjit si mai lat, sau cu o lopatica de lemn le lasam sa coaca si pe aceasta parte si apoi o turnam intr-o farfurie intinsa.
Asezam din nou tigaia la incins si de aceasta data NU MAI PUNEM ULEI ci doar compozitia de clatita o turnam in tigaia incinsa.
Clatitele le putem umple dupa bunul nostru plac cu diferite umpluturi ca de exemplu cu dulceata de capsuni, piersici, finetti, branza dulce cu ou si vanilie, le rulam si avem delicioasele clatite.
Fiind facute cu drojdie acestea nu se vor usca si intari asa de repede ca si clatitele facute fara drojdie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro