Reteta asta poate fi un aperitiv sau chiar un fel principal. Este incredibil de gustoasa.
Ingrediente: Foi de clatite: faina 350 g, lapte 500 ml, oua 250 g, zahar 40 g ulei 100 ml.
Umplutura din carne: carne porc 500 g, ceapa 300 g, piper, sare, patrunjel verde, faina 200 g, oua 150 g, pesmet 400 g, ulei 500 ml.
Mod de preparare: Ceapa se curata, se spala, se taie pestisori si se inabusa in 50 ml ulei si apa.
Carnea se taie bucati si se toaca impreuna cu ceapa inabusita. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Din faina, lapte, oua si zahar se prepara foile de clatite, care se rumenesc in ulei. Carnea tocata, impreuna cu ceapa inabusita, se amesteca cu ou, patrunjel, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite, se ruleaza, se trec prin faina, ou si pesmet si se rumenesc in baie de ulei.
Sursa
Ingrediente: Foi de clatite: faina 350 g, lapte 500 ml, oua 250 g, zahar 40 g ulei 100 ml.
Umplutura din carne: carne porc 500 g, ceapa 300 g, piper, sare, patrunjel verde, faina 200 g, oua 150 g, pesmet 400 g, ulei 500 ml.
Mod de preparare: Ceapa se curata, se spala, se taie pestisori si se inabusa in 50 ml ulei si apa.
Carnea se taie bucati si se toaca impreuna cu ceapa inabusita. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Din faina, lapte, oua si zahar se prepara foile de clatite, care se rumenesc in ulei. Carnea tocata, impreuna cu ceapa inabusita, se amesteca cu ou, patrunjel, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite, se ruleaza, se trec prin faina, ou si pesmet si se rumenesc in baie de ulei.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro