Clătite servite cu dulceață. Delicioase și ușor de preparat, un strop de răsfăț în orice moment al zilei!

retete de gustare

Clătite servite cu dulceață

Clătitele servite cu dulceață se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite servite cu dulceață.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase clătite servite cu dulceață, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Clătite servite cu dulceață

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Brioșe cu cremă de frișcă. Savurați fiecare mușcătură din aceste brioșe pufoase, îmbogățite cu un vârf generos de cremă de frișcă!

Clătite servite cu dulceață[Sursa foto: freepik]

Citește și: Plăcintă cu lime. Descoperiți gustul răcoritor și umplutura cremoasă!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

clatite cu dulceata
Clătite servite cu dulceață[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru clătite
- 200 g de făină
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 300 ml de lapte
- 2 ouă
- 2 linguri ulei vegetal sau unt topit
- 1 linguriță de extract de vanilie

(opțional)

clatite
Clătite servite cu dulceață[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru servire
- Dulceața preferată (căpșuni, zmeură, afine etc.)
- Zahăr pudră (pentru decor)

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare.

Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru desert
Clătite servite cu dulceață[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1: Pregătirea ingredientelor și a echipamentului: Măsurați și pregătiți toate ingredientele necesare pentru clătite. Asigurați-vă că aveți la îndemână un tel, un bol mare pentru amestecare și o tigaie antiaderentă. Preîncălziți tigaia la foc mediu-mare și ungeți-o ușor cu ulei sau unt pentru a preveni lipirea clătitelor.

  2. Pasul 2: Amestecarea ingredientelor uscate: Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea. Asigurați-vă că ingredientele sunt bine omogenizate pentru a evita formarea de cocoloașe.

  3. Pasul 3: Amestecarea ingredientelor umede: Într-un alt bol, bateți ouăle până devin spumoase. Adăugați laptele, uleiul (sau untul topit) și extractul de vanilie, dacă utilizați. Amestecați bine până la omogenizare.

    Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

    Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  4. Pasul 4: Combinarea ingredientelor: Turnați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate. Amestecați ușor cu un tel sau o spatulă până când toate ingredientele sunt bine încorporate. Nu amestecați prea mult, deoarece acest lucru poate face clătitele dense. Aluatul ar trebui să fie neted și fără cocoloașe.

  5. Pasul 5: Coacerea clătitelor: Turnați un polonic mic de aluat în tigaia preîncălzită, răspândindu-l ușor pentru a forma o clătită de dimensiuni uniforme. Coaceți clătita până când pe suprafața acesteia apar bule și marginile încep să se usuce, aproximativ 1-2 minute. Întoarceți clătita cu o spatulă și coaceți-o și pe cealaltă parte până devine aurie, aproximativ 1 minut. Transferați clătita pe o farfurie și repetați procesul cu restul aluatului, ungând tigaia cu puțin ulei sau unt, dacă este necesar.

  6. Pasul 6: Servirea clătitelor: Așezați clătitele pe un platou sau farfurii individuale. Încălziți ușor dulceața pentru a deveni mai fluidă, dacă este necesar. Întindeți un strat generos de dulceață peste fiecare clătită, răspândind uniform. Puteți adăuga un alt strat de clătite deasupra și repeta procesul pentru a crea un teanc de clătite umplute cu dulceață.

  7. Pasul 7: Decorarea și servirea: Presărați zahăr pudră peste clătitele servite pentru un aspect decorativ și un plus de dulceață. Clătitele sunt gata pentru a fi savurate. Acestea sunt delicioase calde, dar pot fi servite și la temperatura camerei.

  8. Pasul 8: Păstrarea și reîncălzirea: Dacă aveți clătite rămase, le puteți păstra în frigider într-un recipient ermetic pentru 1-2 zile. Pentru a reîncălzi clătitele, puneți-le în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde sau într-o tigaie încălzită la foc mic până devin din nou calde. Bucurați-vă de aceste clătite pufoase și delicioase, servite cu dulceața preferată!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Clătite servite cu dulceață[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ștrudel cu mere. Savurează un ștrudel generos, plin de bucăți mari de mere și foietaj crocant făcut în casă!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies