Clătitele umplute cu brânză dulce și stafide se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite umplute cu brânză dulce și stafide.
Rețetă de clătite umplute cu brânză dulce și stafide
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Timp de preparare - o oră
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
ingrediente pentru aluat
- 6 ouă + 3 albușuri
- 700 ml de lapte sau apă
- 250 g de făină
- Sare
- o lingură și jumătate de zahăr
- o lingură și jumătate de ulei
ingrediente pentru umplutură
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
- 600 g de brânză dulce de vaci
- 200 g de zahăr pudră
- 200 g de stafide
- 3 gălbenușuri de ou
- un pliculeț de zahăr vanilinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a pregăti aluatul. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari în care să adăugați ouăle, dar și albușurile. Adăugați peste acestea și sare, după gust, dar și zahărul, ingrediente pe care le veți amesteca foarte bine cu ajutorul unui tel. În continuare, tot aici veți adăuga și aproximativ 1/3 din cantitatea de lapte menționată, dar și făina pe care ați cerut o în prealabil. Compoziția se amestecă tot cu ajutorul unui tel până când observăm că devine netedă și omogenă. Acum că aluatul nostru este gata, pentru a fi puțin mai diluat, vom mai adăuga din laptele rămas, în funcție de preferințe și amestecăm bine. La final, tot ce trebuie să mai facem este să adăugăm uleiul și să amestecăm bine, iar aluatul este gata pentru preparare.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să aducem o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom prepara clătitele noastre, și să încingem bine tigaia. Pentru ca desertul nostru să nu se ardă vom reduce puțin focul, vom unge tigaia cu ulei, înainte de prăjirea fiecărei clătite în parte, iar acestea se vor pre și pe o singură parte, până când observăm că suprafața clătitei nu mai este crudă, moment în care o vom lua din tigaie și vom transfera într-o farfurie. Procesul se repetă cu toată compoziția pentru clătite.
- Acum a venit momentul să pregătim și umplutura noastră pentru clătite virgula motiv pentru care într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga brânza dulce de vaci, gălbenușurile de ou, zahărul pudră, dar și pliculețul de zahăr vanilinat. Amestecăm totul bine până când obținem o compoziție omogenă. În aceasta se va adăuga ulterior și stafidele.
- Acum că atât plăcerile noastre căci înlătura sunt gata, vom umple clătitele. Pe fiecare față prăjită a clătitei vom așeza din pătura noastră cu ajutorul unei linguri, începând de la margine, iar apoi vom îndoi marginile laterale ale clădirii spre interior pentru ca la final să rezulte un rulou. Procesul se repetă pentru fiecare clătită în parte.
- Odată ce am terminat acest pas, ne-a mai rămas să așezăm toate clătitele umplute într-o tavă de cuptor pe care am uns-o în prealabil cu unt, și deasupra le vom unge tot cu unt topit, pudram puțin clătitele cu zahăr și introducem tava în cuptor la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 40 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.