Clătitele umplute cu brânză și stafide se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite umplute cu brânză și stafide.
Rețetă de Clătite umplute cu brânză și stafide
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Cheesecake cu ciocolată. Pentru un gust acrișor, adaugă și fructe de pădure!
Citește și: Pască. Pentru o savoare în plus, puteți adăuga și stafide!
Ingrediente
- 550 g brânză de vaci
- 200 g zahăr pudră
- 8 ouă
- 200 g faină
- 100 g stafide
- Un pliculeț de zahăr vanilat
- 550 ml lapte
- 200 g unt
- sirop de zmeură
- 200 g stafie
- smântână
- un praf de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru început, trebuie să începeți prin a amesteca bine zahărul pudră, un praf de sare, după gust, și făina cu ouăle. Adăugați apoi laptele și amestecați bine, astfel încât să se incorporeze foarte bine toate ingredientele adăugate. Topiți apoi untul, într-o oală de dimensiuni mai mici, la foc mic și adăugați-l în compoziție, peste restul ingredientelor din bol.
- Acum urmează prepararea clătitelor, într-o tigaie la foc mediu. Procesul se repetă până când toată compoziția clătitelor este terminată. Așezați clătitele într-o farfurie plată, imediat după ce le-ați preparat. În momentul în care sunt toate clătitele gata, tăiați clătitele în patru sau le puteți lăsa și așa, în funcție de tava aleasă de cuptor.
- Separat, amestecați ouăle, cu zahărul pudră, zahărul vanilat și brânza de vaci, dar și stafidele. Puteți pune o lingură din compoziție, în fiecare sfert de clătită și apoi rulați. Ulterior, toate clătitele trebuie aranjate într-o tavă pentru cuptor, în două straturi. Puteți pune felii subțiri de unt între straturi, în funcție de preferințe, și ulterior, acoperi tava cu folie de aluminiu.
- După aceea, puneți tava la cuptor pentru 15 minute la o temperatură de 180–200 de grade Celsius. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior și clătitele din tavă, iar acestea se pot servi cu smântână și sirop de zmeură, în funcție de preferințe, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.