Coada calului, o planta straveche cu proprietati miraculoase pentru sanatate

Coada calului, o planta straveche cu proprietati miraculoase pentru sanatate

In ultimii ani multiple studii stiintifice au facut comunitatea medicala internationala sa aprecieze foarte mult Coada Calului pentru beneficiile sale pentru sanatate, calitati care se datoreaza unui numar mare de minerale si alti constituenti benefici: mangan, calciu, fier, favonoizi, esteri ai acidului cafeic, saponine, taninuri, alcaloizi, fitosteroli, glicozide si siliciu.

Coada calului este raspandita in intreaga emisfera nordica, in Europa, Asia, Orientul Mijlociu, America de Nord, etc.

Parti utilizate- Se foloseste partea aeriana a plantei (tulpinile sterile) precum si intreaga planta, mai putin radacinile. Planta se poate folosi verde sau uscata.

Utilizarile medicinala pentru coada calului

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Coada calului este cel mai puternic diuretic natural- Coada calului este considerata planta cu cele mai puternice proprietati diuretice. Aceasta inseamna ca are o mare capacitate de a elimina apa din corp, crescand urinarea cu pana la 30% mai mult decat in mod normal. Aceasta proprietate se datoreaza actiunii unor componente precum equitozina si a potasiului, dar sunt importante si alte componente precum calciul, magneziul, acidul ascorbic si acidul cafeic.

Leac pentru furuncule şi abcese- Activitatea antimicrobiana si antiinflamatorie a acestei plante poate ajuta la reducerea inflamatiei si vindecarea infectiei de la nivelul furunculelor sau abceselor.

Se poate folosi sub forma de comprese sau cataplasme pe furuncule, abcese sau rani. Pentru a pregati o compresa pur si simplu inmuiati planta uscata si maruntita in apa calduta timp de 15 minute. Impachetati planta inmuiata intr-un tifon si aplcati timp de cel putin 5 minute pe furuncul sau abces. Utilizarea de 2 pana la 3 ori pe zi de comprese reci si calde (alterntiv) cu coada calulului poate ajuta la reducerea inflamatiei si la drenarea puroiului. De asemenea, pentru a reduce inflamatia si durerea se poate prepara o pasta din frunzele de coada calului care se aplica pe zona afectata.

Coada calului ajuta la intarirea Unghiilor casante- Coada calului contine minerale care pot fi benefice penfru unghiile fragile, casante, sau cu pete albe. Conform surselor disponibile, daca se ia extract de coada calului in fiecare zi si prin inmuierea unghiilor fragile in infuzie de coada calului poate intari si repara unghiile.

Pentru a prepara o infuzie coada calului se adauga doua lingurite de planta uscata la o ceasca de apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca si apoi tineti unghiile timpde 20 de minute in aceasta infuzie. Uscati apoi unghiile si aplicati un amestec din parti egale de ulei de masline extra virgin si suc de lamaie, puneti manusi de bumbac si lasati sa actioneze peste noapte. Repetati acest tratament de 3-4 ori pe saptamana.
Citeste continuarea pe: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat