Nutritionistii incurajeaza consumul de alimente bogate in calciu, precum lactatele si legumele verzi.
Cu toate acestea, coaja de ou este, de asemenea, o sursa excelenta de calciu. Coaja de la un singur ou contine in jur de 2000 mg de calciu.
Cum folosesti coaja de ou
Cel mai bun mod de a face cojile de oua sigure pentru consum este sa ucideti orice bacterie care persista pe ele.
Pentru asta, adu cojile de oua la fiert, pentru aproximativ 5 minute. Apoi le puneti pe o foaie de copt si le uscati in cuptor la cea mai scazuta temperatura. Sau, daca aveti un deshidrator, nu ezitati sa il folositi.
O rasnita de cafea este cel mai eficient mod de a macina coaja intr-o pulbere fina pe care apoi o puteti adauga la orice mancare, iar ceea ce ramane pastrati la frigder.
Nutritionistii recomanda sa nu consumati mai mult de o lingurita de coaja de ou sub forma de pulbere pe zi.
Sursa: Bzi.ro
Cu toate acestea, coaja de ou este, de asemenea, o sursa excelenta de calciu. Coaja de la un singur ou contine in jur de 2000 mg de calciu.
Cum folosesti coaja de ou
Cel mai bun mod de a face cojile de oua sigure pentru consum este sa ucideti orice bacterie care persista pe ele.
Pentru asta, adu cojile de oua la fiert, pentru aproximativ 5 minute. Apoi le puneti pe o foaie de copt si le uscati in cuptor la cea mai scazuta temperatura. Sau, daca aveti un deshidrator, nu ezitati sa il folositi.
O rasnita de cafea este cel mai eficient mod de a macina coaja intr-o pulbere fina pe care apoi o puteti adauga la orice mancare, iar ceea ce ramane pastrati la frigder.
Nutritionistii recomanda sa nu consumati mai mult de o lingurita de coaja de ou sub forma de pulbere pe zi.
Sursa:
Bzi.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro