Coastele la cuptor cu sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de coaste
Rețetă de paste la cuptor cu sos de roșii
Rețeta delicioasă de coaste la cuptor cu sos de roșii, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de coaste la cuptor cu sos de roșii este de o oră
Timp de preparare - 2 ore
Timp total - 3 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de coaste la cuptor cu sos de roșii este pentru 4 persoane
Ingrediente – coaste la cuptor cu sos de roșii
- 1 kg de coaste de porc
- 2 lingurițe de boia dulce sau iute, după preferințe
- un praf de piper negru măcinat, după gust
- 2 lingurițe de oregano
- 2 lingurițe de rozmarin
- un praf de sare, după gust
- 2 lingurițe de busuioc uscat
- 1 L de apă, pentru sos
- 4 linguri de pastă de roșii
- 4 linguri de ulei
- 100 ml de vin alb
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Tiramisu la pahar cu zmeura deasupra. Savurează-l indiferent de moment!
Mod de preparare - coaste la cuptor cu sos de roșii
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de coaste la cuptor cu sos de roșii, este să începeți prin a spăla foarte bine carnea. Așadar, odată spălată, carnea de porc se va pune într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca ulterior să se adauge peste aceasta jumătate din cantitatea de condimente, dar și vinul, momentan.
- În continuare, vom amesteca foarte bine carnea, ingredientele și vinul adăugate, iar ulterior o va acoperi cu folia alimentară și o vom introduce la cuptor timp de aproximativ 2-3 ore.
- După acest interval de timp, vom scoate carnea din frigider, ulterior și din bol, pentru a o așeza pe o tavă de cuptor.
- Între timp, cum amesteca și restul condimentelor rămase, in bol de dimensiuni mai mari, alături de pasta de roșii, uleiul, dar și apa. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot pentru a se forma un sos de roșii, sos pe care l-am adăugat peste carne.
- Ulterior, tava se mai introduce la cuptor, la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ 2 ore. După acest interval de timp, vom scoate tava de cuptor, ulterior și coastele noastre delicioasă de porc din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată. Mai răcoritoare și savuroasă ca niciodată!