Cod portocaliu de vreme rea in aproape toata tara! Ce se intampla in Bucuresti

Cod portocaliu de vreme rea in aproape toata tara! Ce se intampla in Bucuresti
Cod portocaliu de vreme rea in aproape toata tara! Ce se intampla in Bucuresti

Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi pentru 18 judeţe din ţară, valabil de duminică, ora 16:00 până marţi la ora 21:00, a anunţat reprezentantul ANM la Ministerul de Interne, unde a fost convocat comandament de urgenţă.

 

„De la ora 16:00 de astăzi şi până marţi la ora 21:00, ne aflăm sub incidenţa unei avertizări meteorologice de cod portocaliu pentru 18 judeţe din partea de sud a ţării, Oltenia, vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei precum şi jumătatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei. În acest interval vor fi ploi abundente, se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metrul pătrat şi pe arii restrânse 70 de litri/mp”, a declarat, duminică, reprezentantul ANM.

O altă avertizare, cod galben, vizează restul ţării, inclusiv Bucurestiul. Aceasta este valabilă de duminică, ora 11.00, până marţi, la ora 21.00. În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Meteorologii anunţă că temperaturile nu vor depăşi 27-28 de grade, sub media acestei perioade.

De duminică, ora 11 şi până marţi, la ora 21, ANM a emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii

Hidrologii au emis atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Mehedinţi şi Dolj, avertizarea fiind valabilă duminică, de la ora 13.10 până la ora 18.00. Este în vigoare şi o altă atenţionare de cod portocaliu pentru râuri din 13 judeţe din ţară.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe

de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Desnăţui – bazin superior, din judeţele Mehedinţi şi Dolj.

INHGA arată că atenţionarea a intrat în vigoare la ora 13.10 şi este valabilă până la ora 18.00.

De asemenea,m rămâne în vigoare o altă atenţionare pod portocaliu de inundaţii până luni la 24.00

pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov).

Pentru judeţele Mehedinţi şi Dolj a fost emisă şi o atenţionare cod portocaliu de furtună, valabilă de duminică, de la ora 16:00 până marţi la ora 21:00.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Horoscop Oana Hanganu pentru Kfetele.ro: Cum stai cu dragostea, până la sfârşitul anului

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies