Ca ceapa este un exceptional aliment-medicament e un lucru stiut de toata lumea. Efecte terapeutice extraordinare au insa si cojile ei.
Infuzia preparata din acestea amelioreaza tusea, protejeaza tractul urinar si intaresc imunitatea. În popor, cojile de ceapa erau folosite ca vopsea naturala pentru colorat lâna. Acestea se fierbeau cu otet, iar in solutia obtinuta se inmuiau tesaturile pentru a le conferi o culoare roscata sau maronie. Ceaiul din coji de ceapa a fost utilizat si pentru colorarea parului.
Întrebuintarea lor nu se opreste insa aici.
Infuzia din coji de ceapa are multiple virtuti terapeutice, având printre altele puterniceproprietati tonice, diuretice, antimicrobiene si antispasmotice.
Pentru intarirea sistemului imunitar, dar si ca adjuvant in caz de gripa: se amesteca o lingura de coji de ceapa maruntite cu o lingurita de pudra de radacina de lemn dulce si o mâna de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarna 2 litri de apa fierbinte; compozitia se fierbe timp de 20 de minute, se adauga apoi 2 linguri de macese zdrobite si se mai fierbe timp de un minut.
Solutia se toarna intr-un termos, dupa 10-12 ore se strecoara si se tine la racoare. Se consuma câte un litru pe zi.
Cistita si alte infectii urinare: se administreaza câte o lingura de decoct din coji de ceapa de 3-4 ori pe zi, care se prepara din 3 lingurite de coji maruntite oparite in doua pahare de apa clocotita.
Infectii fungice ale unghiei: se fac bai locale intr-o solutie concentrata din coji de ceapa, timp de 20-30 de minute in fiecare seara, pâna la vindecare.
Sursa: Frunza-verde.ro
Infuzia preparata din acestea amelioreaza tusea, protejeaza tractul urinar si intaresc imunitatea. În popor, cojile de ceapa erau folosite ca vopsea naturala pentru colorat lâna. Acestea se fierbeau cu otet, iar in solutia obtinuta se inmuiau tesaturile pentru a le conferi o culoare roscata sau maronie. Ceaiul din coji de ceapa a fost utilizat si pentru colorarea parului.
Intrebuintarea lor nu se opreste insa aici.
Infuzia din coji de ceapa are multiple virtuti terapeutice, având printre altele puterniceproprietati tonice, diuretice, antimicrobiene si antispasmotice.
Pentru intarirea sistemului imunitar, dar si ca adjuvant in caz de gripa: se amesteca o lingura de coji de ceapa maruntite cu o lingurita de pudra de radacina de lemn dulce si o mâna de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarna 2 litri de apa fierbinte; compozitia se fierbe timp de 20 de minute, se adauga apoi 2 linguri de macese zdrobite si se mai fierbe timp de un minut.
Solutia se toarna intr-un termos, dupa 10-12 ore se strecoara si se tine la racoare. Se consuma câte un litru pe zi.
Cistita si alte infectii urinare: se administreaza câte o lingura de decoct din coji de ceapa de 3-4 ori pe zi, care se prepara din 3 lingurite de coji maruntite oparite in doua pahare de apa clocotita.
Infectii fungice ale unghiei: se fac bai locale intr-o solutie concentrata din coji de ceapa, timp de 20-30 de minute in fiecare seara, pâna la vindecare.
Sursa: Frunza-verde.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro