Cojile de oua, un aliat de nadejde in fiecare gospodarie

Cojile de oua, un aliat de nadejde in fiecare gospodarie
Cojile de oua, un aliat de nadejde in fiecare gospodarie

Cojile de oua ajung mereu la gunoi dupa ce pregatim oua fierte, prajite sau prajituri.

Persoanele pasionate de alternative sanatoase de curatat casa au cateva utilizari inedite ale acestora.
In primul rand, este foarte cunoscut faptul ca in cojile de oua se afla foarte mult calciu, iar unele persoane obisnuiesc sa faca o cura de calciu macar o data pe an, dupa ce le usuca si le macina foarte fin.

Pentru albirea hainelor- o utilizare mai puţin neobisnuita este pentru albirea hainelor.

Intr-un saculet de plasa se adauga cateva coji de oua zdrobite si se introduce acesta in masina de spalat. Hainele albe isi vor recapata stralucirea fara a folosi substante agresive de inalbit.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pentru fertilizarea pamantului- pentru o gradina de vis, cojile de oua pot fi de un real ajutor.

Acestea sunt tratamentul excelent datorita calciului si a mineralelor pe care le contin. Atunci cand vrem sa fertilizam anumite zone din gradina, se piseaza in bucati cat mai mici si se arunca pe pamantul din gradina. Puteti adauga si zat de cafea, iar rezultatul va fi unul si mai bun si veti economisi banii pe care ii dati pe solutiile de fertilizare.

Pentru fata- in cazul in care aveti pielea iritata, se recomanda sa puneti coaja unui ou intr-un pahar cu otet de mere si sa asteptati cateva zile, pana cand se dizolva coaja complet.
Folositi apoi pe zonele cu probleme o bucatica de vata inmuiata in aceasta solutie, iar in scurt timp iritatia va disparea. Pentru a obtine o fata stralucitoare si sanatoasa, se piseaza cojle de oua cu ajutorul unui mojar cu pistil si se amesteca cu un albus de ou, apoi se adauga pe fata si se lasa sa se usuce.

Pentru desfundat chiuveta- daca aveti chiuvete infundate, asezati cateva coji de oua in sitele scurgerilor, iar atunci cand aluneca pe tevi, acestea se vor desfunda imediat.

Calciu pentru caini- cainii refuza de multe ori pastilele pe care vrem sa le administram. Strangeti cojile de oua pe care le aveti prin casa, uscati-le timp de 30 de minute la 250 de grade, apoi pisati-le foarte fin si adaugati-le in mancarea cainelui dumneavoastra. Este un supliment de calciu foarte bun pentru oasele si dintii acestora.
Dumneavoastra ce utilizari mai dati cojilor de oua?
Sursa: www.greatnews.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies