Obisnuiesti sa arunci cojile portocalelor dupa ce le mananci? Renunta la acest obicei pentru ca acestea au numeroase efecte pozitive asupra corpului.
Beneficiile cojii de portocale asupra sanatatii se datoreaza uleiurilor esentiale, care au proprietati antimicrobiene si antiinflamatoare.
Studiile arata ca mestecarea cojii de portocala imbunatateste digestia si elimina disconfortul abdominal. De asemenea, aceasta are rolul de a diminua excesul de acid din stomac si de a reduce senzatia de greata si de voma.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pudra obtinuta din coaja de portocala este buna si in caz de probleme respiratorii.
De asemenea, coaja de portocala are puterea de a dizolva colesterolul si trigliceridele, reducand astfel riscul de aparitie a problemelor cardiovasculare.
In plus, coaja de portocala contine un flavonoid cunoscut sub numele de hesperidina, despre care cercetatorii spun ca este eficient in combaterea cancerului de colon si a osteoporozei.
Totodata, coaja de portocala este un bun remediu si in caz de insomnii si anxietate.
Coaja de portocala uscata poate fi folosita si pentru mentinerea frumusetii tenului, intrucat actioneaza ca un exfoliant natural. Aceasta ajuta la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii, dar si a punctelor negre, lasandu-ti tenul curat, stralucitor si catifelat.