Colesterolul marit imbatraneste inima. Pentru a-l tine sub control, uite ce trebuie sa stii.
Consumul caloric in exces, care predomina in alimentele bogate in grasime, in dulciuri si produse de fast-food nu determina doar acumularea kilogramelor in plus si cresterea colesterolului, ci si evolutia in timp a unor afectiuni grave:
• diabet zaharat tip 2 din cauza insulinei excesive;
• afectiuni cardiovasculare
• probleme cardiace
Cand devine periculos colesterolul?
Cand impiedica circulatia sangelui in organism, colesterolul poate deveni un factor de risc cardiovascular.
Alimentatia – ajutor esential in combaterea colesterolului
Pentru reducerea “colesterolului rau”, o dieta sanatoasa este esentiala, aceasta reusind sa scada cu pana la 10% nivelul colesterolului din sange. In acest sens, chiar si cele mai mici modificari in alimentatie pot aduce beneficii multiple:
• Ciocolata neagra este de preferat celei cu lapte- studiile au demonstrat ca aceasta are
• Uleiul de floare soarelui poate fi substituit cu cel de masline, care scade nivelul colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange, prevenind astfel bolile de inima;
• Carnea grasa poate fi inlocuita cu cea de peste, bogata in acizi grasi Omega-3 si Omega-6 care ajuta la reducerea colesterolului;
• Inlocuieste cerealele rafinate, care au o cantitate mare de zahar, cu cele integrale- acestea sunt bogate in vitamina B, minerale, fibre si au un continut scazut al grasimilor, fiind un adevarat pansament pentru inima si totodata, un mic dejun delicios.
• Nucile, migdalele si alunele pot fi incluse in gustari in locul dulciurilor, protejand impotriva bolilor cardiovasculare, prin continutul bogat de acizi grasi Omega-3.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De asemenea, poti opta pentru siropul Vita Grapes de la Ropharma, intrucat este un tonic si energizant din struguri care regleaza nivelul colesterolului.
Se administreaza intern, 1-2 lingurite de 3 ori/zi. De asemenea, Vita Grapes Sirop prezinta proprietatea de marire a rezistentei capilarelor, arterelor si venelor, protejeaza impotriva razelor UV, intareste imunitatea organismului si este un bun protector hepatic.