Maica Ecaterina a dezvăluit cum pregătește colțunașii cu brânză și dulceață, un desert rapid, ușor și delicios.
Maica Ecaterina a dezvăluit, pentru Trinitas, cum pregătește un desert delicios și simplu, colțunași cu brânză și dulceață, un preparat de suflet al mănăstirii de care aparține. Aceasta a dezvăluit care sunt ingredientele necesare, cum pregătește aluatul, care este consistența potrivită, dar și cum pregătește colțunașii.
Ingrediente aluat:
- 700 g făină
- 4 ouă
- 1/2 linguriță sare
Pentru umplutură:
- 350 g brânză de vaci
- 200 g brânză sărată
- 100 g cașcaval
- 3 ouă
Pentru servit:
- 150 g smântână
- zahăr după gust
- dulceață după preferință
“Vă poftim la un ravioli bucovinean sau colțunaș cu brânză, o rețetă gustoasă, delicioasă și în același timp foarte sănătoasă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum pregătește Maica Ecaterina colțunașii cu brânză și dulceață
Cât timp aluatul a stat la odihnit, aceasta a pregătit crema de brânză, iar ea poate fi realizată din toate tipurile de brânză pe care le aveți în bucătărie, fiind adăugate esențe pentru gust sau lăsată pentru o gustare sărată. De această dată a ales varianta dulce, așa că modelează colțunașii pe care îi umple cu brânză, iar după ce au stat la fiert, adaugă peste ei dulceață și smântână.
“În timpul postului modificăm rețeta și făceam colțunași de post cu cartofi ca gustare sau ca desert, colțunași cu dulceață. Aluatul s-a odihnit și acum începem să-l prelucrăm. Grosimea foii trebuie să fie de aproximativ jumătate de centimetru. O vom întinde pe rând, așa că o să începem să modelăm colțunașii și ne ghidăm după cum avem foaia.Citește și: Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare- stirilekanald.ro
O luăm în mână, iar foaia se poate modela și cu furculița. E mai simplu cu mâna, prindem capetele și le sudăm în așa fel încât să nu se desfacă la fiert. Trebuie să aibă formă de triunghi acest colțunaș, de aici vine și denumirea de colțunaș, de la colțuri, așa că ei sunt făcuți în trei colțuri sau triunghi. Începe apa să fiarbă, noi punem colțunașii la fiert, le dăm drumul în apă și vom pune untul în tigaie. Chiar dacă nu e topit, o să se topească la fierbințeala colțunașilor și o să-i scoatem rând pe rând în această tigaie. Aproape s-au dublat în volum. Am pus puțin pe foc să se topească untul, astfel încât ei să nu se lipească unul de celălalt. Batem puțin smântâna cu foarte puțin zahăr, pe care o vom pune peste colțunași.”, a mai spus Maica Ecaterina.