Colțunași cu brânză și dulceață, rețeta pregătită de Maica Ecaterina. „Puteți adăuga zahăr și arome.”

Colțunași cu brânză și dulceață, rețeta pregătită de Maica Ecaterina. „Puteți adăuga zahăr și arome.”

Maica Ecaterina a dezvăluit cum pregătește colțunașii cu brânză și dulceață, un desert rapid, ușor și delicios.

Maica Ecaterina a dezvăluit, pentru Trinitas, cum pregătește un desert delicios și simplu, colțunași cu brânză și dulceață, un preparat de suflet al mănăstirii de care aparține. Aceasta a dezvăluit care sunt ingredientele necesare, cum pregătește aluatul, care este consistența potrivită, dar și cum pregătește colțunașii.

Ingrediente aluat:

  • 700 g făină
  • 4 ouă
  • 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

  • 350 g brânză de vaci
  • 200 g brânză sărată
  • 100 g cașcaval
  • 3 ouă

Pentru servit:

  • 150 g smântână
  • zahăr după gust
  • dulceață după preferință

“Vă poftim la un ravioli bucovinean sau colțunaș cu brânză, o rețetă gustoasă, delicioasă și în același timp foarte sănătoasă. Dacă e de dulce, folosim în aluat ouă și facem aluatul doar cu ou și făină și un pic de sare ca la tăiței. Îl transferăm pe planșetă și îl frământăm mai bine pentru că e un aluat mai dur, trebuie frământat foarte bine. Are o consistență mai elastică și se prelucrează puțin mai greu, de aceea va trebui lăsat puțin la odihnit ca să-l putem modela cum trebuie și când se odihnește aluatul, vom pregăti brânza pentru colțunași. Pregătim o gustare sau chiar desert sănătos și ușor de făcut. Nu se prăjește, doar se fierbe. Încercăm să frământăm foarte bine aluatul să nu rămână cocoloașe, îl frământăm până devine un aluat mai fin.

A ajuns la consistența dorită, ne dăm seama după acest bastonaș pe care îl facem, îl vom lăsa la odihnit 15-20 de minute,  timp în care ne pregătim să facem brânza. Pentru compoziția de brânză pe care o vom folosi în colțunașii noștri folosim brânză de vaci, brânză de oaie puțin sărată și un pic de cașcaval, practic folosiți ce aveți prin casă. Puteți adăuga zahăr și arome sau o puteți lăsa simplă și o puteți folosi ca gustare sau ca desert la final. Se poate folosi cu un pic de smântână bătută cu zahăr sau simplă. Pregătim brânza și apoi o să modelăm colțunașii pe care îi vom fierbe.”, a povestit Maica Ecaterina.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum pregătește Maica Ecaterina colțunașii cu brânză și dulceață

Citește și: Rețeta de brioșe a Alinei Laufer. Ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert. “Rapidă și delicioasă, numai bună pentru cei mici.”

Citește și: VIDEO Colțunași moldovenești! Rețeta explicată, pas cu pas, de către Alina Laufer! „O să îi fierbem în apă sărată, până se ridică la suprafață!”

Cât timp aluatul a stat la odihnit, aceasta a pregătit crema de brânză, iar ea poate fi realizată din toate tipurile de brânză pe care le aveți în bucătărie, fiind adăugate esențe pentru gust sau lăsată pentru o gustare sărată. De această dată a ales varianta dulce, așa că modelează colțunașii pe care îi umple cu brânză, iar după ce au stat la fiert, adaugă peste ei dulceață și smântână.  “În timpul postului modificăm rețeta și făceam colțunași de post cu cartofi ca gustare sau ca desert, colțunași cu dulceață. Aluatul s-a odihnit și acum începem să-l prelucrăm. Grosimea foii trebuie să fie de aproximativ jumătate de centimetru. O vom întinde pe rând, așa că o să începem să modelăm colțunașii și ne ghidăm după cum avem foaia.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu iși face dreptate în instanță. A urgentat procedura pentru a-și lua mai rapid băieții din casa fostului soț, Silviu Prigoană- kanald.ro

Citește și: Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare- stirilekanald.ro

O luăm în mână, iar foaia se poate modela și cu furculița. E mai simplu cu mâna, prindem capetele și le sudăm în așa fel încât să nu se desfacă la fiert. Trebuie să aibă formă de triunghi acest colțunaș, de aici vine și denumirea de colțunaș, de la colțuri, așa că ei sunt făcuți în trei colțuri sau triunghi.  Începe apa să fiarbă, noi punem colțunașii la fiert, le dăm drumul în apă și vom pune untul în tigaie. Chiar dacă nu e topit, o să se topească la fierbințeala colțunașilor și o să-i scoatem rând pe rând în această tigaie. Aproape s-au dublat în volum. Am pus puțin pe foc să se topească untul, astfel încât ei să nu se lipească unul de celălalt. Batem puțin smântâna cu foarte puțin zahăr, pe care o vom pune peste colțunași.”, a mai spus Maica Ecaterina.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

VIDEO Colțunași moldovenești! Rețeta explicată, pas cu pas, de către Alina Laufer! „O să îi fierbem în apă sărată, până se ridică la suprafață!”

Înmormântarea lui Silviu Prigoană, ILEGALĂ?!? Un avocat a sesizat aspectul ilicit

Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp după ce fiii afaceristului au confirmat că acesta a fost condus pe ultimul drum: "Mi-ar plăcea ca Honorius să iasă public și să spună, chiar sunt pusă într-o sit

VIDEO Vlad Gherman, imagini rare cu soacra: "Măi, dar la tine merge zicala: Soacra,cea mai bună prietenă!". Oana Moșneagu seamănă izbitor de bine cu mama ei

Ne așteaptă un fenomen astronomic impresionant! Ce se întâmplă în luna noiembrie?

Primele imagini de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Peste o sută de persoane s-au adunat să-i aducă un ultim omagiu

Cine e, de fapt, polițistul spânzurat în Valea Nucarilor: Era îmbrăcat în haine civile, nu în uniformă