Dragoș Pătraru a oferit o serie de sfaturi utile pentru sănătatea noastră.
Dragoș Pătraru a vorbit în repetate rânduri despre cât de importantă este alimentația pentru a ne menține sănătoși. De data aceasta, invitat în cadrul podcastului moderat de Radu Țibulcă, jurnalistul a vorbit despre efectele nocive pe care consumul de sare le are asupra organismului nostru și câte grame de sare putem să consumăm, astfel încât să ne păstrăm sănătoși.
Dragoș Pătraru trage un semnal de alarmă asupra consumului de sare
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Jurnalistul a explicat cum, chiar și atunci când încercăm să mâncăm sănătos, cantitatea de sare care este prezentă în anumite alimente și anumite preparate pe care noi le gătim, poate să ne pună probleme serioase asupra sănătății noastre. Mai mult decât atât, combinația de sare cu zahăr este cea mai nocivă combinație pentru organismul nostru. De aceea, ar trebui să evităm alimentele care o conțin.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
„ Să nu mai luăm din magazine alimente care au mai mult de 1,5 grame de sare la 100 de grame de produs.
Aproape toate la noi au peste 3 grame. Știi care este cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății de sare pe zi pentru un om, ca să nu ai după 50 de ani toate problemele din lume, cu circulația, cu vene înfundate? 5 grame pe zi! Când îi vezi pe chefi că toarnă câte 15-20 de grame de sare pe orice, când te uiți pe toate etichetele astea și vezi câtă sare mâncăm...Atenție,