Dragoș Pătraru a oferit o serie de sfaturi utile pentru sănătatea noastră.
Dragoș Pătraru a vorbit în repetate rânduri despre cât de importantă este alimentația pentru a ne menține sănătoși. De data aceasta, invitat în cadrul podcastului moderat de Radu Țibulcă, jurnalistul a vorbit despre efectele nocive pe care consumul de sare le are asupra organismului nostru și câte grame de sare putem să consumăm, astfel încât să ne păstrăm sănătoși.
Dragoș Pătraru trage un semnal de alarmă asupra consumului de sare
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
Jurnalistul a explicat cum, chiar și atunci când încercăm să mâncăm sănătos, cantitatea de sare care este prezentă în anumite alimente și anumite preparate pe care noi le gătim, poate să ne pună probleme serioase asupra sănătății noastre.
„ Să nu mai luăm din magazine alimente care au mai mult de 1,5 grame de sare la 100 de grame de produs. Aproape toate la noi au peste 3 grame. Știi care este cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății de sare pe zi pentru un om, ca să nu ai după 50 de ani toate problemele din lume, cu circulația, cu vene înfundate? 5 grame pe zi! Când îi vezi pe chefi că toarnă câte 15-20 de grame de sare pe orice, când te uiți pe toate etichetele astea și vezi câtă sare mâncăm...Atenție, sarea este în foarte multe produse dulci, așa cum zahărul este în foarte multe produse sărate. Combinația asta, zahăr-sare a fost și este perfecționată în laboratoare ca să ne omoare. Această combinație intensă, cu multă sare și cu zahăr, constituie un boost după care noi tânjim, creierul nostru tânjește și atunci este nenorocire. Combinația de sare cu zahăr este ucigătoare pentru creier. Trebuie să ne uităm câtă sare este în fiecare produs pe care îl consumăm. Faci o salată și pui acolo o tonă de sare. Chiar și când mănânci sănătos, poți să mănânci enorm de multă sare. ”, a spus Dragoș Pătraru.