Taiatul porcului este un obicei care se incheie cu o pomana a porcului tocmai sacrificat, in care se regasesc cele mai bune bucatele de carne si de organe ale guitatorului, sfaraite in untura. Iata o reteta de pomana porcului cu niscai mujdei si bucati de telemea.
Ingrediente:
500 grame de ceafa
500 grame de fleica
300 grame de ficat
200 grame de rinichi
500 grame de splina
200 grame de sorici
3 capatani de usturoi
1 ceasca de vin alb
piper
sare
paprica
6 oua
50 grame de untura
Mod de preparare:
Carnea se spala bine, se taie cuburi si apoi se pipereaza. Intr-o cratita incapatoare sau o tigaie mai adanca se incinge untura, se adauga mai intai bucatelele de ceafa, se rumenesc putin, se adauga bucatile de fleica si se lasa si ele la rumenit, apoi urmeaza organele. Se lasa totul la prajit, la foc potrivit.
Curatati usturoiul, apoi il pisati si faceti o pasta pe care o diluati cu putina apa. Cand este gata carnea, sarati si turnati mujdeiul, apoi ceasca de vin alb, si mai lasati cratita sa sfaraie zece minute pe foc. Peste bunatatea de carne si maruntaie puse intr-o strachina aruncati un capac de ou ochi si cate o bucata de branza pentru fiecare oaspete. Fiind o mancare destul de grea, puteti sa o insotiti cu un pahar de vin rosu, sec, dar si cu un paharel de tuica sau chiar de palinca.
Sursa
Ingrediente:
500 grame de ceafa
500 grame de fleica
300 grame de ficat
200 grame de rinichi
500 grame de splina
200 grame de sorici
3 capatani de usturoi
1 ceasca de vin alb
piper
sare
paprica
6 oua
50 grame de untura
6 bucati de telemea
Mod de preparare:
Carnea se spala bine, se taie cuburi si apoi se pipereaza.
Intr-o cratita incapatoare sau o tigaie mai adanca se incinge untura, se adauga mai intai bucatelele de ceafa, se rumenesc putin, se adauga bucatile de fleica si se lasa si ele la rumenit, apoi urmeaza organele. Se lasa totul la prajit, la foc potrivit.
Curatati usturoiul, apoi il pisati si faceti o pasta pe care o diluati cu putina apa. Cand este gata carnea, sarati si turnati mujdeiul, apoi ceasca de vin alb, si mai lasati cratita sa sfaraie zece minute pe foc.
Peste bunatatea de carne si maruntaie puse intr-o strachina aruncati un capac de ou ochi si cate o bucata de branza pentru fiecare oaspete. Fiind o mancare destul de grea, puteti sa o insotiti cu un pahar de vin rosu, sec, dar si cu un paharel de tuica sau chiar de palinca.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro