Competitia in cuplu iti poate distruge relatia. Tu cui ii spui despre frustrarile tale?

Competitia in cuplu iti poate distruge relatia. Tu cui ii spui despre frustrarile tale?
Competitia in cuplu iti poate distruge relatia. Tu cui ii spui despre frustrarile tale?

Competitia este o trasatura a relatiilor sociale, insa aceasta poate fi benefica pana la un punct, spun sociologii.

Intr-un cuplu, competitia ne ajuta pentru a ne construi constiinta de sine si increderea, asadar ea este inevitabila si chiar constructiva, pana la un punct, precizeaza socio-antropologul Elisabeta Stanciulescu.

Existenta competitiei in cuplu poate arata o apropiere intre voi, iar manifestarea ei va testeaza si va intareste relatia.

Cand anume devine competitia in cuplu distructiva?

"Competitia are la inceput manifestari punctuale si tandre, iar in timp, se transforma pe nesimtite in conflict si se extinde asupra intregii vieti de cuplu: in conversatiile despre cine la ce se pricepe, cine

ce trebuie si ce nu trebuie sa faca, cine e mai inteligent si cine arata mai bine, cine contribuie mai mult la bunastarea comuna si cine cheltuieste mai mult...", mentioneaza Elisabeta Stanciulescu.

Cum sa limitezi efectele distructive ale competitiei in cuplu?

Socio-antropologul sfatuieste sa incerci sa constientizezi la timp competitia in cuplu si sa inveti sa o canalizezi in beneficiul parteneriatului.

Parintii, rudele, prietenii, colegii, copiii pot contribui la accentuarea competitiei in relatie si de accea este indicat sa eviti discutiile cu persoane foarte apropiate despre frustrarile din relatia ta. Apropiatii tind sa fie partinitori, ceea ce stimuleaza si mai mult spiritul competitiv.

Asadar, daca te regasesti in aceasta situatie, pune punct competitiei distructive care nu poate duce decat la destramarea relatiei. Gaseste, impreuna cu partenerul, modalitati prin care sa preveniti situatiile neplacute si colaborati pentru a va imbunatati relatia.

(L.S.)



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Horoscop DRAGOSTE saptamana 26 februarie – 4 martie 2018.Conflicte in cuplu pentru mai multe zodii. Afla zodiile au sanse la o noua idila

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Horoscop pentru saptamana 12 - 18 februarie 2018. O perioada plina de schimbari in viata de cuplu

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies