Aceasta reteta de compot este incredibil de buna. Iata ce usor se prepara.
Ingrediente: 1 kg gutui, 500 g struguri tamaiosi (Hamburg), 500 ml apa, 400 g zahar tos, 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare: Din 400 g zahar, o jumatate de litru de apa si zahar vanilat se prepara un sirop. Strugurii se spala bine s se separa ciorchinii mici de cate 5-6 boabe. Se spala din nou si se scurg de apa. Gutuile se spala, se taie in felii mai subtiri, se scot cotoarele si semintele si se pun la fiert in siropu preparat anterior. Dupa zece minute, se pun in sirop si strugurii (se inteapa cu un ac fiecare bob). Se fierb in continuare pana se inmoaie gutuile. Compotul se poate servi dupa ce s-a racit sau se poate pastra in borcane. Este gustos si fara struguri.
sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro