Comunicare deschisă în relații. Cum îi poate spune o femeie unui bărbat ce anume vrea de la el

comunicarea deschisa
Comunicarea deschisă

Comunicarea este cel mai important aspect într-o relație. În momentul în care nu comunici deschis cu partenerul tău, relația se va degrada sau va stagna. Fiecare femeie are diverse nevoi atunci când vine vorba de dragoste, însă nu știe cum să le manifeste.

Descoperă în rândurile de mai jos cum să ai o comunicare deschisă în relația ta, dar și cum poți să îi spui unui bărbat ce anume vrei de la el.

Fii directă, dar nu insistentă

Citește și: 5 sfaturi înțelepte pentru o căsnicie fericită

tehnici de comunicare in cuplu
Tehnici de comunicare în cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 20 de întrebări pentru cupluri. Vor ajuta la închegarea relației

Indiferent cu cine vrei să ai o discuție importantă, este esențial să fii directă, însă nu insistentă. Bărbații sunt iritați de femeile care insistă prea mult. Este esențial să spui clar ceea ce vrei, fără să fii vagă. De multe ori, tindem să cerem ceva mult prea general, iar cel de lângă noi nu înțelege cu exactitate ce vrem. Spre exemplu, dacă îți dorești să te vezi mai des cu iubitul tău, mărturisește-i clar de câte ori vrei să vă vedeți pe săptămână.

În acest fel, el va înțelege ce este de făcut și cum poate să schimbe ceva în comportamentul propriu.

Alege momentul potrivit

Uneori, comunicarea nu este una eficientă, deoarece oamenii nu aleg momentul potrivit pentru a vorbi. Atunci când vrei să ai o conversație mai importantă, asigură-te că partenerul tău este într-o dispoziție bună, că nu a avut o zi proastă la muncă sau că nu este extrem de obosit.

Discutați la o cafea sau chiar la o întâlnire romantică, atunci când amândoi sunteți relaxați și puteți să aveți o discuție calmă și eficientă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ascultă cu atenție

comunicarea in relatia de cuplu
Comunicarea în relația de cuplu[Sursa foto: Freepik]

Este vital ca și tu să fii un bun ascultător, deoarece și părerea lui contează.

De cele mai multe ori, comunicarea tinde să aibă probleme, fiindcă oamenii nu ascultă cu atenție ce are celălalt de spus. De aceea, atunci când el își spune punctul de vedere, încearcă să asculți ce are de zis, fără să îl întrerupi și apoi să atingeți un numitor comun.

Nu face presiuni

Indiferent ce ai cerut de la relația cu el, este posibil ca acesta să nu accepte din prima sau să intervină diverse contexte, ce vor face ca situația să nu fie exact așa cum îți dorești tu.

Așadar, asigură-te că nu vei face presiuni asupra lui, nu vei aduce zilnic în discuție acel lucru, pentru că așa nu vei face decât să îl determini să nu îi facă plăcere să recurgă la ceea ce i-ai spus.

Folosește exemple concrete

Orice problemă sau dorință poate fi rezolvată, dacă discuțiile între cele două persoane sunt clare și concise. În cazul în care simți că nu îți oferă destulă atenție, adu exemple concrete în discuție și povestește-i momentele în care ți-ai fi dorit să fie mai atent cu tine.

De asemenea, exemplifică-i cum ți-ai dori să se comporte de acum încolo, pentru ca iubitul tău să aibă o viziune clară asupra dorințelor tale.

Fii empatică

comunicarea cu iubitul
Comunicarea cu iubitul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Chiar dacă poate ai nevoie de la iubitul tău de ceva ce nu poate să îți ofere pe moment sau cu care nu este de acord, modul în care vorbești contează extrem de mult. Este important să fii empatică, să îți reglezi tonul și să fii deschisă și la ideile sale. Bărbații adoră femeile calme, care vorbesc frumos și care au o empatie evidentă atunci când vorbesc. Alege un moment în care și tu să fii calmă, fiindcă dacă vei avea o discuție atunci când ești stresată sau nervoasă, cu siguranță comunicarea dintre voi va avea de suferit. Cel mai important este să ajungeți la o decizie finală comună care să fie pe placul amândurora, fără să existe prea multe compromisuri din partea fiecăruia dintre voi.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

 

 

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

4 gesturi care „îi trădează” loialitatea. Daca le face, ai o comoară lângă tine

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies