CONCURS: Reţetă de cornuleţe cu nucă
Le putem numi fursecuri cu nuca, pentru ca putem face orice forma ne dorim din aluatul meu cu totul si cu totul special.
Sunt gustoase, fragede, se prepara rapid si sunt perfecte la orice ora din zi si din noapte!
Asadar, sa trecem la treaba!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cornulete cu nuca, vanilate
Ingrediente:
> 280 gr faina
> 200 gr unt
> 100 gr nuci macinate
> 70 gr zahar pudra
Mod de preparare:
> Nucile se coc putin in cuptor pentru un gust mai bun.
> Faina, zaharul pudra si nucile macinate se amesteca bine.
> Se pun bucatele de unt rece si se framanta pana se incorporeaza bine.
> Se pune aluatul la rece ptr 1-2 ore.
> Pe o planseta se fac batoane subtiri, se taie si se formeaza cornuletele.
> Pentru diversitate se pot face si alte forme.
> Cuptorul se incalzeste, se pun in tava neunsa si se coc la foc mic aprox 20 minute.
> Le pudram cu zahar vanilat cat sunt calde.
> Sa aveti pofta buna!
Reţetă trimisă de Cristina Petrescu