CONCURS: Reţetă de salată boeuf
Ingrediente
1 piept de curcan (puteti folosi orice fel de carne slaba)
2-3 morcovi
1/2 telina
2 buc pastarnac
4-5 cartofi medii
3 gogosari in otet
un borcan castraveti in otet
maioneza din doua galbenusuri fierte si un galbenus crud
zeama de la 1/2 lamaie
sare, piper
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert in apa rece, cu putina sare.
Intr-o alta oala punem legumele la fiert ,dupa care le curatam.
Oprim pentru decorat salata, o parte din legume iar restul legumelor le vom toca cubulete. (gogosarii si castravetii tocati ii scurgem bine de zeama). Tocam si carnea cubulete.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Amestecam legumele si carnea taiata cubulete cu maioneza, sare, piper, mustar, suc de lamaie dupa gust.
Aranjam pe un platou, (eu am asezat salata, intr-o forma de tort cu pereti detasabili) si acoperim cu maioneza. Decoram cu gogosar in otet, felioare de castraveti, morcov etc, fiecare dupa imaginatie.
Reţetă trimisă de Camelia Bizadea