CONCURS: Reţetă rapidă de cartofi dulci cu brânză
Ingrediente:
2 cartofi dulci medii (sau unul mare)
4 cartofi noi albi medii
1 ceapă roșie medie
35 g parmezan
100 g gouda
1 lg 1/2 Paprika dulce
2 lg ierburi mediteraneene (rozmarin, coriandru uscat, busuioc)
1 ardei iute uscat
Sare roz și piper după gust
100 ml ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Cartofii se curată, se spală și se taie rondele. Noi am folosit un tăietor special creativ. Ceapa se taie inele, din care am scos miezul.
Brânza gouda și parmezanul se dau pe răzătoare, acestea urmând a se adauga spre finalul coacerii pentru a forma o crustă.
Cartofii dulci, cei noi și ceapa se așează in vasul de Jena (cât mai aerisit pentru a deveni crocante).
Se dă totul la cuptor la 180 grade.
Când cartofii s-au pătruns, se presară brânza Gouda și parmezanul.
Preparatul se poate servi cu un sos usturoiat sau o salată ușoară de rucola.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Reţetă trimiă de Crina Maria Vlădilă