În câteva minute și cu puțin efort, poți obține un preparat de-a dreptul gustos, ce sigur va face furori în rândul musafirilor. Secretul celei mai delicioase salate de varză murată stă într-un mix de condimente, arma secretă a gospodinelor din toate colțurile României.
În perioada iernii, când pe balcon sau în cămări găsim cel puțin un butoi cu varză murată, ne putem răsfăța cu un preparat ce pare, la prima vedere, foarte banal.
Prepararea celei mai gustoase salate de varză murată
Rețeta de salată de varză murată este foarte simplă, deloc pretențioasă, pe care o pot încerca și cei și cele care nu au multă experiență în bucătărie.
Pentru a prepara o salată de varză murată, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
o jumătate de kilogram de varză murată
ulei
piper sau boia de ardei dulce sau iute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare, pas cu pas
1. Varza murată se spală bine și se lasă în apă rece aproximativ zece minute.
2. În funcție de cât de sărată este, va trebui să schimbi apa de două, chiar de trei ori. După ce se scurge apa, frunzele se taie fâșii subțiri.
3. În următorul pas se adaugă ulei și piper proaspăt măcinat, sau boia de ardei dulce sau iute, în funcție de preferințe, și se amestecă.
4. Mai apoi, urmează ingredientul ce este, de fapt, arma secretă a gospodinelor din România: un vârf de cuțit de chimen măcinat. Bucătarii profesioniști au dezvăluit secretul pentru cea mai gustoasă și aromată salată de varză. Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de:
600 de grame de varză
o sută de grame de morcovi
o lingură de zahăr
o jumătate de linguriță de sare
o lingură și jumătate de oțet de 9%
trei linguri de ulei vegetal rafinat
Citește și: Care sunt beneficiile murăturilor. ”Oțetul irită mucoasa stomacului, și poate determina diferite patologii.”