Acest condiment, utilizat de multe ori in preparatele de sarbatoare, nu numai ca ne incanta papilele, ci are si un rol important in sanatatea noastra.
SCORTISOARA este coaja de culoare roscata-cenusie, a scortisorului, un arbore mic, exotic, vesnic verde, originar din Sri Lanka si din sudul Indiei.
Se utilizeaza in bucataria occidentala mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetarie, iar in tarile orientale si la condimentarea preparatelor culinare.Trateaza diabetul
Numeroase studii facute in laboratoarele unor universitati de prestigiu arata ca scortisoara contine elemente susceptibile de a lupta impotriva diabetului de tip 2. Ea contine care echilibreaza glicemia, stimuland insulina si joaca si un rol in prevenirea diabetului. In plus, testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei post-prandiale (dupa masa) la pacientii care consumau un gram de scortisoara pudra pe zi timp de cel putin o luna.
Previne cancerul
Scortisoara are efecte anticancerigene, scazand cantitatea de sange care ajunge la tumori, astfel ca celulele bolnave mor. Studiile pe soareci arata ca mirodenia reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical si colorectal, dar si alte forme ale acestei boli.
SCORTISOARA poate fi folosita si pentru uz extern, in lupta cu acneea, infectiile pielii sau chiar pentru tratamente de infrumusetare (spre exemplu, scortisoara este aliatul perfect in lupta impotriva caderii parului).
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro