Soția lui Mihai Petre se pricepe foarte bine și la bucătărie, iar recent a pregătit o rețetă de post, și anume: conopidă în sos tomat.
Una dintre cele mai cunoscute dansatoare, de la noi din țară, Elwira Petre, se bucură de succes pe plan profesional, dar și pe plan personal, formând o relație cu soțul său, Mihai Petre, alături de care are și două fetițe. În plus, aceasta are și o pasiune și pentru gătit, așa cum se poate vedea deseori pe rețelele de socializare, acolo unde postează fotografii sau filmulețe cu diverse rețete.
Astfel, în cursul zilei de ieri, aceasta a postat pe contul său de Instagram, o rețetă de post, aflându-ne în Postul Paștelui, de conopidă în sos tomat, conopidă pe care a condimentat-o cu de toate, astfel încât rezultatul final nici să nu îți dea de bănuit că deține doar ingrediente de post... delicios!
Conopidă în sos tomat, pregătită de Elwira Petre
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător- stirilekanald.ro
"Rețetele pe care le pregătesc se bazează mereu pe ingrediente proaspete de sezon. În cazul ăsta, conopida!
Este un preparat ușor de făcut, de post, surprinzător de savuros.", a fost descrierea Elwirei Petre, la rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente
- Conopidă
- Sare
- Ulei de măsline
- Ceapă
- Praz
- Usturoi
- Ghimbir
- Pastă de tomate
- Condimente: scorțișoară, cardamom, curry, curcuma, sare, piper, boia de ardei dulce și ardei iute, suc de lime, opțional și niște chimion
- O conservă de roșii
- 1/2 pahar de apă
- Mazăre, la conservă
- Năut, la conservă
- O cutie de lapte de cocos
- Fulgi de migdale și caju, pentru extra gust
Mod de preparare
- "Întâi tai în florete și spăl conopida, apoi o pun la fiert cu un strop de sare. Nu mult, cât să fie ușor crocantă.
- Într-un strop de ulei de măsline rumenesc niște ceapă, praz, usturoi și ghimbir, toate tăiate mărunt.
- Apoi adaug pastă de tomate și condimente: scorțișoară, cardamom, curry, curcuma, sare, piper, boia de ardei dulce și ardei iute, suc de lime, opțional și niște chimion.
- Conopida fiartă se pune ultima. Eu o servesc cu orez și o lingură de iaurt.
