Soția lui Mihai Petre se pricepe foarte bine și la bucătărie, iar recent a pregătit o rețetă de post, și anume: conopidă în sos tomat.
Una dintre cele mai cunoscute dansatoare, de la noi din țară, Elwira Petre, se bucură de succes pe plan profesional, dar și pe plan personal, formând o relație cu soțul său, Mihai Petre, alături de care are și două fetițe. În plus, aceasta are și o pasiune și pentru gătit, așa cum se poate vedea deseori pe rețelele de socializare, acolo unde postează fotografii sau filmulețe cu diverse rețete.
Astfel, în cursul zilei de ieri, aceasta a postat pe contul său de Instagram, o rețetă de post, aflându-ne în Postul Paștelui, de conopidă în sos tomat, conopidă pe care a condimentat-o cu de toate, astfel încât rezultatul final nici să nu îți dea de bănuit că deține doar ingrediente de
Conopidă în sos tomat, pregătită de Elwira Petre
"Rețetele pe care le pregătesc se bazează mereu pe ingrediente proaspete de sezon. În cazul ăsta, conopida!
Este un preparat ușor de făcut, de post, surprinzător de savuros.", a fost descrierea Elwirei Petre, la rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente
- Conopidă
- Sare
- Ulei de măsline
- Ceapă
- Praz
- Usturoi
- Ghimbir
- Pastă de tomate
- Condimente: scorțișoară, cardamom, curry, curcuma, sare, piper, boia de ardei dulce și ardei iute, suc de lime, opțional și niște chimion
- O conservă de roșii
- 1/2 pahar de apă
- Mazăre, la conservă
- Năut, la conservă
- O cutie de lapte de cocos
- Fulgi de migdale și caju, pentru extra gust
Mod de preparare
- "Întâi tai în florete și spăl conopida, apoi o pun la fiert cu un strop de sare. Nu mult, cât să fie ușor crocantă.
- Într-un strop de ulei de măsline rumenesc niște ceapă, praz, usturoi și ghimbir, toate tăiate mărunt.
- Apoi adaug pastă de tomate și condimente: scorțișoară, cardamom, curry, curcuma, sare, piper, boia de ardei dulce și ardei iute, suc de lime, opțional și niște chimion. Las un pic pe foc apoi pun și o conservă de roșii, 1/2 pahar de apă, mazăre și năut (tot din conservă) și o cutie de lapte de cocos. Pentru extra savoare exotică se completează cu niște fulgi de migdale și caju. La final las totul se fiarbă la foc mic, până când se înmoaie mazărea.
- Conopida fiartă se pune ultima. Eu o servesc cu orez și o lingură de iaurt. Sper să vă placă!", a explicat rețeta în descriere, pas cu pas, Elwira Petre, la filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.