Conopidă murată în oţet, un adevărat deliciu pentru iarnă. Reţeta ştiută de puţine gospodine

Conopidă murată în oţet, un adevărat deliciu pentru iarnă. Reţeta ştiută de puţine gospodine

Deşi nu este atât de populară precum gogonelele sau castraveţii, şi conopidă poate fi pusă la murat. Ardelenii se laudă cu această tradiţie. În Bihor şi Satu Mare, pe lângă tradiţionalele gogonele murate sau castraveciori conservaţi la borcan, se pune şi conopidă.

Ingredientele necesare:

– 3 kilograme de conopidă; 
– boabe de piper; 
– boabe de muştar; 
– sare grunjoasă; 

– rămurele de cimbru; 
– frunze de ţelină; 
– foi de dafin.

Cum se pune conopidă la murat: Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli borcanele în care vei pune leguma. Curăţ-o mai întâi de frunze şi îndepărtează cotorul.

Apoi, pune apa la fiert cu sarea grunjoasă (100 de grame la un litru de apă) şi câteva fâşii de hrean. În oala cu apă se pun şi boabele de muştar şi de piper, însă păstrează câteva şi pentru fundul borcanului.

Citeste mai multe aici.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Gogosari muraturi. Reteta din caietul bunicilor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte