Consumul regulat de ulei de masline aduce beneficii importante pentru sanatate, doar patru lingurite pe zi fiind indeajuns pentru a scadea semnificativ riscul de infarct in doar sase saptamani, potrivit unui studiu.
Un studiu condus de Universitatea din Glasgow, citat de dailymail.co.uk, a confirmat beneficiile pentru sanatate ale unui ingredient cheie al dietei mediteraneene, mai ales in cazul celor care nu consuma in mod obisnuit ulei de masline.
In cadrul cercetarii, savantii au adaugat doar 20 de mililitri de ulei de masline, cam patru lingurite, zilnic, la dieta unor adulti sanatosi, ceea ce reprezinta cantitatea dintr-o salata sau cam cat consuma o persoana la o masa.
O serie de indicatori pentru bolile de inima, masurati in urina eliminata, s-au imbunatatit in numai sase saptamani, dupa consumul in mod regulat a uleiului de masline, potrivit raportului publicat in American Journal of Clinical Nutrition.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro