Ananasul, cel mai popular fruct tropical, face parte din familia Bromeliaceae, care reuneste in jur de 3.170 de plante tropicale, acesta fiind singurul comestibil.
Are frunze lungi si o tulpina scurta ce poarta, in varf, o inflorescenta sub forma de spic. Fructul de ananas este o combinatie de fructe produse de mai multe flori alaturate.
Fructul comestibil carnos, cu gust dulce-acrisor, este inclus in randul plantelor medicinale datorita calitatilor fructului sau, din care se extrage un suc foarte placut la gust, dulce si aromat.
Fructele de ananas contin un ferment digestiv bromelina, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina C, triptofan, serotonina, minerale si vitamine. Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus al acestui minunat fruct, care digera in cateva minute de 1.000 de ori greutatea ei de proteine si care este comparata cu pepsina si papaina. In compozitia ananasului nu se intalnesc grasimi, iar in ceea ce priveste mineralele si vitaminele, acestea sunt in cantitati foarte reduse.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele tinere, fructele si tulpina, scrie AGERPRES. Datorita bromelinei, fructul de ananas este foarte util in asigurarea unei bune functionari a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas putand chiar inlocui sucul gastric.
Sursa: Realitatea.net
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro