Daca sunt bine coapte si suficient de proaspete, toate felurile de prune sunt recomandate in terapie.
Prune pentru indigestie- Studiile de medicina experimentala au aratat ca 150-300 de grame de prune, consumate cu 10-15 minute inainte de masa, sunt un excelent stimulent digestiv.
Constipatie- contine o gama impresionanta de substante cu efect laxativ. Fibrele alimentare, sorbitolul natural, isatina, acizii organici din prune stimuleaza miscarile intestinului, regleaza flora intestinala si curata tubul digestiv.
Colesterol marit, ateroscleroza- pe de o parte, ele scad nivelul colesterolului, datorita continutului de fibre, precum si datorita efectului lor de stimulare a digestiei si a metabolismului. Pe de alta parte, ele stopeaza evolutia aterosclerozei, impiedicand oxidarea colesterolului pe artere si formarea placilor de aterom.
Gripa- Sucul de prune, din care se consuma minimum 500 ml pe zi, este un remediu extraordinar in prevenirea si in tratarea infectiilor gripale de tot felul.
Adjuvant in cancerul la san- Coaja prunelor foarte inchise la culoare este bogata in resveratrol. Toate testele de laborator au aratat ca aceasta substanta are un efect de distrugere tumorala directa, actionand practic impotriva oricarui tip de tumora, dar in special asupra celor hormono-dependente.
Obezitate, supraponderalitate- Sarace in calorii, foarte bogate in fibre alimentare, in vitamine, in acizi organici si enzime care stimuleaza metabolismul, prunele fac parte din clubul select al alimentelor “anti-obezitate”.
Adjuvant in aritmia cardiaca si in hipertensiun e- Bogate in potasiu si vitamina B2, cu un puternic efect depurativ, ajutand la eliminarea excesului de sodiu din organism.
Sursa: curademiere.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro