Consuma sodiu cu moderatie, mai ales daca ai diabet. Iti poate afecta starea de sanatate

Consuma sodiu cu moderatie, mai ales daca ai diabet. Iti poate afecta starea de sanatate
Consuma sodiu cu moderatie, mai ales daca ai diabet. Iti poate afecta starea de sanatate

Aportul de sodiu iti poate afecta sanatatea din multe puncte de vedere.

Este bine sa stii mai ales daca ai diabet zaharat, in ce moduri te poate afecta acest aport. Poti sa spui cat sodiu consumi zilnic? Mananci mai mult in oras sau acasa? Problema este ca sodiul este inclus in majoritatea alimentelor, fara ca macar sa stim care sunt acestea. Afla acum la ce alimente trebuie sa renunti si ce alimente sa incluzi in dieta ta.

In primul rand este bine de stiut cat sodiu poti sa consumi in fiecare zi.

In cazul in care suferi de hipertensiune arterial,diabet zaharat sau boli cronice de rinichi, cantitatea de sodiu admisa este de mai putin de 1500 mg sodium/ zi. Daca nu suferi de afectiunile de mai sus poti consuma pana in 2300 mg sodiu/zi. Stiai ca 2300 mg de sodiu contine o lingurita de sare?

Trebuie sa cunosti faptul ca si daca nu adaugi tu sare la produsele alimentare, asta nu inseamna ca nu consumi sare.

Aproximativ 75% din cantitatea de sodiu provine din alimentele procesate si din alimentele pe care le consumi in restaurante. Alimentele procesate, cum ar fi  carnati, hot dog, bacon, sunca, conserve de peste, supe din conserve sau alimente preparate ca piureuri de cartofi, paine, chipsuri, biscuit, covrigei, sunt alimente cu nivel ridicat de sodiu si ar trebui consumate cu moderatie.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Alimentele pe care le gasim in magazine si au mentiuni pe ambalaje de genul “sodium free”  inseamna ca

acele produse contin <5 mg de sodiu per portie si nu contin clorura de sodiu. Alte produse au mentiuni “very low sodium” inseamna ca aceste produse contin 35 mg sau mai putin sodiu per portie.

Sarea de mare poate avea mai multe minerale, cum ar fi magneziu, potasiu, calciu, cu toate acestea  atat sarea de masa cat si sarea de mare contin aproximativ 40% din sodiu in greutate. De aceea, foloseste-le pe ambele cu moderatie. Este foarte usor sa obtii magneziu potasiu si calciu si din alte surse alimentare. Poti evita adaugarea de sare la masa, dar poti incerca alte condimente, cum ar fi usturoi, busuioc, piper negru, ceapa.

Poti de asemenea sa folosesti sucuri de citrice cum ar fi lamaia si lime.

Sursa :www.health.com

Sarea de mare poate avea mai multe minerale, cum ar fi magneziu, potasiu, calciu, cu toate acestea  atat sarea de masa cat si sarea de mare contin aproximativ 40% din sodiu in greutate. De aceea, foloseste-le pe ambele cu moderatie. Este foarte usor sa obtii magneziu potasiu si calciu si din alte surse alimentare.

Poti evita adaugarea de sare la masa, dar poti incerca alte condimente, cum ar fi usturoi, busuioc, piper negru, ceapa. Poti de asemenea sa folosesti sucuri de citrice cum ar fi lamaia si lime.

Sursa :www.health.com<

Sarea de mare poate avea mai multe minerale, cum ar fi magneziu, potasiu, calciu, cu toate acestea  atat sarea de masa cat si sarea de mare contin aproximativ 40% din sodiu in greutate. De aceea, foloseste-le pe ambele cu moderatie. Este foarte usor sa obtii magneziu potasiu si calciu si din alte surse alimentare. Poti evita adaugarea de sare la masa, dar poti incerca alte condimente, cum ar fi usturoi, busuioc, piper negru, ceapa. Poti de asemenea sa folosesti sucuri de citrice cum ar fi lamaia si lime.

Sursa :www.health.com

Sursa :www.health.com<

Sursa :www.health.com

>


Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies