Desi contine calciu, un mineral necesar pentru mentinerea sanatatii sistemului osos, laptele poate avea anumite efecte negative asupra corpului.
Dr. Frank Lipman fondatorului Centrului Wellness Eleven Eleven din New York City subliniaza ca intr-un pahar cu lapte se gasesc peste 60 de hormoni. „Procesul de pasteurizare al laptelui elimina multe dintre componentele benefice din lapte, iar omogenizarea contribuie la realizarea unor tipuri de grasimi care sunt straine sistemului digestiv. Din aceasta cauza pot aparea tot felul de reactii la nivelul organismului”, afirma specialistul.
Asadar, specialistii sustin ca persoanele care au dezvoltat o sensibilitate sau chiar o intoleranta la produse lactate, in special la lapte, se confrunta adesea cu probleme digestive (balonare, crampe, diaree sau constipatie),
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Se pot declansa problemele digestive
Atunci cand nu exista o intoleranta la lactoza, anumite persoane tot se pot confrunta cu aceste ultime probleme din cauza ca organismul digera, uneori, mai greu o proteina cunoscuta sub numele de caseina care se gaseste in laptele de vaca.
Cand caseina nu este digerata in mod corespunzator, aceasta ajunge in sistemul sangvin, moment in care sistemul imunitar cauzeaza inflamatii in corp, ceea ce poate duce apoi la aparitia acneei.
Creste nivelul hormonilor masculini din corp, ducand la aparitia acneei
In plus, studii recente arata ca produsele lactate cresc nivelul hormonilor masculini (testosteron sau androgeni) din organism, care stimuleaza glandele sebacee de la nivelul fetei sa produca mai multe uleiuri naturale cu pana la 60%.
Cel mai important lucru pe care il poti face este sa tii cont de perioadele in care consumi mai multe lactate si de problemele cu care te confrunti. In cazul in care perioadele coincid, este de preferat sa renunti la lapte sau sa-l consumi in cantitati cat mai mici.