Semintele de in sunt cunoscute pentru aportul lor esential de grasimi de cea mai buna calitate, de fibre si de antioxidanti, semintele de in raman un bun subiect de cercetare pentru oamenii de stiinta, care le descopera mereu noi proprietati. De exemplu, in ultimii ani, studiile au demonstrat ca aceste seminte au un rol foarte important in reducerea riscului de a suferi de diabet, de cancer si de boli cardiovasculare.
Majoritatea expertilor in nutritie recomanda semintele de in macinate fata de cele intregi, deoarece forma macinata a semintelor este mai usor de digerat. Semintele intregi de in ar putea trece nedigerate prin intestine, ceea ce inseamna ca nu vei capata deloc beneficiile, spune Mayo Clinic. Macina semintele de in intr-o rasnita de cafea, si amesteca-le apoi in supele, salatele si painicile tale. Semintele de in te ajuta sa digeri mai bine hrana si micsoreaza colesterolul din sange.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro