Aceasta leguma mai putin cunoscuta si consumata la noi are proprietati miraculoase, fapt pentru care ar trebui sa o incluzi in dieta ta.
Printre cele mai importante substante nutritive din compozitia sparanghelului se numara vitaminele A, C, E si K, fibrele si cromul, un mineral care creste capacitatea hormonului insulinic sa transporte glucoza din sange catre celulele corpului.
In plus, acesta abunda in antioxidanti puternici care au capacitatea de a preveni efectele negative ale radicalilor liberi. Studiile arata ca un consum constant de sparanghel are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire.
Sparanghelul contine glutation, un compus care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, reducand la minimum riscul de a suferi de cancer de san, de oase, de plamani sau la colon.
Nu in ultimul rand, sparanghelul este o sursa importanta de aspragina, un aminoacid care are rol diuretic. Astfel, elimini mai usor sarea si toxinele din organism. Acest lucru este benefic pentru mentinerea in limite normale a presiunii arteriale, dar si a altor probleme de sanatate care se agraveaza in cazul in care corpul retine lichide.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro