Consumul de cei sau cafea nu afecteaza inima, spre deosebire de bauturile energizante, care pot provoca probleme cardiace, potrivit studiilor realizate de centre de cercetare prestigioase din mai multe tari, prezentate la congresul anual al Societatii Europene de Cardiologie.
Specialistii au mentionat ca nici cafeaua, nici ceaiul nu duc la o crestere a riscului de deces pe motive cardiovasculare, nici din alte cauze cum ar fi infectiile sau cancerul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Un studiu efectuat in Franta pe 131.401 pacienti, cu varste cuprinse intre 18 si 95 de ani, a demonstrat ca rata mortalitatii din cauze cardiovasculare nu are legatura cu consumul de ceai si cafea.
Exista o diferenta intre amatorii de cafea si ceai, primii prezentand riscuri mai mari de imbolnavire cardiovasculara, dar de vina nu este cafeaua, ci stilul de viata asociat, in general, cu aceasta bautura, a explicat afirmat Almudena Castro, de la Spitalul Universitar La Paz din Madrid.
Peste jumatate dintre marii bautori de cafea fumeaza, in timp ce persoanele care prefera ceaiul duc o viata mai sanatoasa, fac mai mult sport si sunt astfel mai protejate de afectiuni ale inimii.