Consumul de grasimi esentiale Omega 6 este benefic pentru sanatatea inimii! Afla mai multe!

Consumul de grasimi esentiale Omega 6 este benefic pentru sanatatea inimii! Afla mai multe!
Consumul de grasimi esentiale Omega 6 este benefic pentru sanatatea inimii! Afla mai multe!

Consumul grasimilor esentiale de tipul Omega 6 scade semnificativ riscul aparitiei unui atac de cord.

 

Potrivit celui mai recent studiu realizat de cercetatorii de la Şcoala de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Harvard, consumul grasimilor esentiale de tipul Omega 6 scade semnificativ riscul aparitiei unui atac de cord. Cercetarea, publicata in august 2014, a fost realizata pe  310.602 persoane, dintre care 12.479 cu evenimente cardiovasculare si 5.882 decese provocate de afectiuni cardiovasculare.
Astfel, daca inlocuim carbohidraţii din dieta cu Omega 6 (într-o proporţie de 5% din energia furnizata) riscul aparitiei unui atac de cord scade cu 11%.
Daca înlocuim grasimile saturate din dieta cu Omega 6 (în aceeaşi proporţie) riscul de atac de cord scade cu 9%. Ȋn ambele situatii riscul de deces din cauze coronariene scade cu 15%.
“Rezultatele acestui studiu intaresc recomandarile actuale pentru preventia primara a afectunilor coronariene, acelea de a inlocui pe cât posibil grasimile saturate, preponderent de origine animala cu cele polinesaturate, de origine vegetala, mai exact Omega 3 si 6.
Omega 3 si 6 nu pot fi sintetizate de organism, asa incât este important sa le includem in alimentatia zilnica. O sursa buna de Omega 6  o reprezinta uleiul de floarea soarelui, insa e important sa retinem ca avem nevoie de ambele grasimi esentiale. Un echilibru bun intre Omega 3 si Omega 6 putem gasi in margarinele tartinabile de noua generatie care sunt de obicei preparate dintr-un mix de uleiuri vegetale: de floarea soarelui, de rapita si in.”
subliniaza prof. dr Florin Mitu.
Concluziile cercetarii sunt valoroase mai ales daca avem in vedere numarul tot mai mare al celor care sufera de boli ale inimii. Practic, principala cauza de mortalitate la nivel mondial o reprezinta bolile cardiovasculare, in conditiile in care 80% dintre decese ar putea fi prevenite cu un stil de viata sanatos.
Asadar, in pofida zvonurilor care apar din când in când in atentia publica, cercetatori prestigiosi si studii pertinente confirma rolul consumului de grasimi esentiale pentru sanatatea cardiovasculara si de aceea recomanda inlocuirea grasimilor
saturate cu cele nesaturate esentiale.

Potrivit celui mai recent studiu realizat de cercetatorii de la Şcoala de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Harvard, consumul grasimilor esentiale de tipul Omega 6 scade semnificativ riscul aparitiei unui atac de cord. Cercetarea, publicata in august 2014, a fost realizata pe  310.602 persoane, dintre care 12.479 cu evenimente cardiovasculare si 5.882 decese provocate de afectiuni cardiovasculare.

Astfel, daca inlocuim carbohidraţii din dieta cu Omega 6 (într-o proporţie de 5% din energia furnizata) riscul aparitiei unui atac de cord scade cu 11%.

Daca înlocuim grasimile saturate din dieta cu Omega 6 (în aceeaşi proporţie) riscul de atac de cord scade cu 9%. Ȋn ambele situatii riscul de deces din cauze coronariene scade cu 15%.

Rezultatele acestui studiu intaresc recomandarile actuale pentru preventia primara a afectunilor coronariene, acelea de a inlocui pe cât posibil grasimile saturate, preponderent de origine animala cu cele polinesaturate, de origine vegetala, mai exact Omega 3 si 6.
Omega 3 si 6 nu pot fi sintetizate de organism, asa incât este important sa le includem in alimentatia zilnica. O sursa buna de Omega 6  o reprezinta uleiul de floarea soarelui, insa e important sa retinem ca avem nevoie de ambele grasimi esentiale. Un echilibru bun intre Omega 3 si Omega 6 putem gasi in margarinele tartinabile de noua generatie care sunt de obicei preparate dintr-un mix de uleiuri vegetale: de floarea soarelui, de rapita si in
.” subliniaza prof.
dr Florin Mitu.

Concluziile cercetarii sunt valoroase mai ales daca avem in vedere numarul tot mai mare al celor care sufera de boli ale inimii. Practic, principala cauza de mortalitate la nivel mondial o reprezinta bolile cardiovasculare, in conditiile in care 80% dintre decese ar putea fi prevenite cu un stil de viata sanatos. 

Asadar, in pofida zvonurilor care apar din când in când in atentia publica, cercetatori prestigiosi si studii pertinente confirma rolul consumului de grasimi esentiale pentru sanatatea cardiovasculara si de aceea recomanda inlocuirea grasimilor saturate cu cele nesaturate esentiale.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cât a plătit Oana Roman pe un sandwich cu șuncă și cașcaval în Dorobanți. "Acesta este Bucureștiul!"

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies