Consumul regulat de cafea reduce riscul de a dezvota dementa. Uite cate cani iti reduc riscul cu o treime!

Consumul regulat de cafea reduce riscul de a dezvota dementa. Uite cate cani iti reduc riscul cu o treime!
Consumul regulat de cafea reduce riscul de a dezvota dementa. Uite cate cani iti reduc riscul cu o treime!

Cercetatorii au spus ca, cofeina ajuta la prevenirea formarii in creier a celulelor legate de boala Alzheimer.

Pentru milioane de persoane o cafea tare este inceputul perfect pentru o noua zi. Astazi insa, noi cercetari sugereaza ca aceasta bautura delicioasa ar putea, de asemenea, sa protejeze impotriva dementei.

Numarul de cazuri de dementa Alzheimer se va tripla pana in 2050 in intreaga lume în conformitate cu previziunile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Nutritia poate juca un rol important in pastrarea memoriei si gandirii, in special in timpul fazei de debut al bolii Alzheimer inainte ca simptomele de dementa sa apara.

Un nou raport de  cercetare explica faptul ca dieta poate afecta dezvoltarea bolii. O dieta mediteraneana, formata  din peste, fructe si legume proaspete, ulei de masline si vin rosu, a fost asociata cu un risc redus de dezvoltare a bolii Alzheimer.

Cercetarea sugereaza ca niste compusi numiti polifenoli sunt responsabili pentru acest efect protector; compusi, de asemenea, gasiti  in cantitati mari in cafea. Alte studii citate in raport au constatat ca daca se consuma regulat si moderat  cafea de-a lungul vietii avem  un risc redus de a dezvolta boala Alzheimer.


"Concluziile prezentate in acest raport sunt foarte incurajatoare. Cafeaua este o bautura foarte populara de care se bucura milioane de oameni din intreaga lume si sunt incantat sa stiu ca un consum moderat, pe tot parcursul vietii poate avea un efect benefic asupra dezvoltarii bolii Alzheimer.
Declinul cognitiv este o trasatura de imbatranire si, desi unele modificari pot fi de asteptate la noi toti, exista unele dovezi ca dieta si stilul de viata pot fi legate de cunoastere."
, a declarat Dr. Iva Holmerova, vicepresedinte al Alzheimer Europe.

Cafeina ajuta la prevenirea formarii placilor de amiloid si incurcaturilor neuronilor din creier- doua semnale distinctive ale bolii Alzheimer. In afara de acestea, atat cafeina cat si polifenolii reduc inflamatia si scad deteriorarea celulelor creierului- in special in hipocampus si cortex, zone ale creierului implicate in memorie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

"Majoritatea studiilor epidemiologice umane sugereaza ca un consum regulat de cafea pe o durata mai

lunga in viata este asociat cu un risc redus de a dezvolta boala Alzheimer, cu un efect protector optim care apare in cazului unui consum de trei la cinci cesti de cafea pe zi."
, a spus Dr. Arfram Ikram, de la Erasmus Medical Centre din Rotterdam

Dar Dr. Simon Ridley a declarat ca studiile clinice sunt necesare pentru a dovedi o legatura  intre consumul de cafea si un risc redus de a dezvolta boala Alzheimer.



Alzheimer afecteaza o persoana din 20 cu varsta de peste 65 de ani. La ora actuala sunt 26 milioane de persoane afectate in intreaga lume. Numai  in Marea Britanie sunt  850.000 de persoane afectate de dementa, iar  60%  dintre ele sufera de Alzheimer.

Raportul a fost prezentat la Alzheimer Europa Congres Anual in Glasgow.
Sursa: www.dailymail.co.uk



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies