În ciuda faptului că există nenumărați părinți care își lasă copiii să folosească telefoanele încă de la o vârstă fragedă, se pare că acest lucru nu este întotdeauna bun.
Aflați din rândurile următoare, cât timp obișnuiesc să petreacă, copiii pe device-uri, de unde pornește ideea conform căreia, cel mic deține controlul, dar și care sunt totuși avantajele utilizării device-urilor de către aceștia. În plus, descoperiți și cum îi puteți îndepărta de acestea.
Cât timp obișnuiesc să petreacă, copii pe device-uri
Se pare că cei mici obișnuiesc să folosească telefoanele și nu numai, încă de la o vârstă foarte fragedă, iar conform unui studiu se pare că cei cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani petrec cu până la 9
“Hai să învățăm și despre limite sănătoase, dar mai întâi să spun că deja în Statele Unite s-a făcut o cercetare și pare ori îngrijorătoare ori liniștitoare. Se pare că deja în Statele Unite și probabil e situația globala, pe la 10-14 ani deja copiii stau pe astfel de device-uri 9 ore, spre 15-17 ani mai scade, 7 ore jumătate, mai avem un pic si alte interese.
De unde pornește ideea conform căreia, cel mic deține controlul
În ciuda faptului că, anumiți părinți îi lasă pe cei mici să decidă momentele în care petrec timp pe aceste device-uri, se pare că decizia ar trebui să fie undeva la mijloc, astfel încât să-i lăsăm să ia o decizie pentru
propria persoană, fără să impunem anumite reguli, dar totodată să le explicăm și de ce nu este bine cum procedează.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“De la ideea asta de control, pana la urma cine ajunge să conducă acasă, copilul sau părintele. Și pe mine mă fascinează ideea asta cum ajunge copilul să dețină complet controlul în prezent, pentru că înaintea parcă nu era chiar așa, și aș spune că a avea limite sănătoase pana la urma nu înseamnă să te fac pe tine sa iei decizia mea, tu ai voie să spui nu, dar asta trebuie să știe și părintele, că impunând niște reguli, copilașul se va supăra, dar este și dreptul lui, adică dacă te invit pe tine pe terenul de joacă, ca ne place să ne jucăm, dar ai voie să zici nu și eu am ideea că pot să accept nu-ul tău. Ei, aici copilul se supără și într-un fel sau altul părintele accept această greșită decizie pentru el”, a
Avantajele utilizării device-urilor de către cei mici
În ciuda faptului că există nenumărate dezavantaje atunci când vine vorba despre utilizarea device-urilor la o vârstă fragedă, de către cei mici, dacă știm cum să îi ajutăm pe cei mici să-și dezvolte totodată și atenția, strategia și multe alte astfel de aspecte, timpul petrecut pe device-uri poate să aducă anumite avantaje.
“Și atunci erau în general. Din păcate sau din fericire, nu știu cum să zic, pentru copil e recompensant jocul ăla, el se simtă bine jucând, atunci trebuie eventual dacă îl lăsăm acolo să-i diversificăm jocurile, adică nu să facă repetitiv cele 9 ore, exact același lucru, că până la urmă poți să folosești device-ul ăsta să te mai uiți la mai multe lucruri și atunci să mergem pe avantaj, da poate învăța să-și dezvolte atenția, poate și să se simtă super bine, poate să facă și joc de strategie, adică până la urmă nu mai putem să ne gândim doar în termenii ăștia, ce panică este că folosește device-ul, dar pe lângă diversificare, pentru că am zis că până la urmă sunt jocuri și activități pe telefon prin care poate să dezvolte și atenția și gândirea și motivația și distracția, dar pe lângă chestia asta, trebuie să punem ceva la fel de interesant la loc, pentru că el se simte bine jucându-se”, a menționat aceasta.
Citește și: Leacuri bătrânești pentru păduchi. Remedii tradiționale eficiente împotriva păduchilor!
Cum reușim totuși, să îi îndepărtăm pe cei mici de device-uri
Cu toate acestea, nu ar trebui să ne culcăm pe o ureche și să-i lăsăm pe cei mici să petreacă foarte mult timp pe device-uri, motiv pentru care ar trebui să ajungem la o continuă negociere, pentru ca și cel mic să înțeleagă de ce este bine să facă anumite lucruri și de ce nu.
“Ideea este că testăm ce îi place și vedem, trebuie o negociere tot timpul in parenting, nu este numai ce impune părintele, pentru ca nu ajungi la rezultate prea mari și prea bune dacă impui și cu vârsta nu pot să-i mai impui oricum mai nimic, deci e negociere până la urmă, și limite sănătoase, are voie și să accepte și să nu accepte și părintele și copilul, dar negociem”, a încheiat specialistul.
Citește și: Veste bună pentru mamele care se află în concediu de creștere a copilului. Ce beneficii vor avea