Controversa: Cum e mai bine sa mananci oul, doar albusul sau si galbenusul?

Controversa: Cum e mai bine sa mananci oul, doar albusul sau si galbenusul?
Controversa: Cum e mai bine sa mananci oul, doar albusul sau si galbenusul?

Toti cei care par interesati de alimentatia sanatoasa consuma numai albusul oului.

Tocmai de aceea exista restaurante care ofera omlete din care lipseste galbenusul. Oare de ce atat de multi oameni evita galbenusul? Oare cei care mananca oul complet gresesc? Este sanatos pentru ei sa manace galbenusul zi de zi? Acest obicei ar putea fi periculos?

„Daca ar fi sa fac o lista a unor super-alimente, oul s-ar gasi pe ea de fiecare data. Si asta este oarecum ironic, de vreme ce oul a fost pentru multa vreme catalogat gresit (la un moment dat s-a crezut despre el ca are un rol important in dezvoltarea bolilor de inima), insa cercetatorii

au rezolvat aceasta problema. Oul, in special albusul sau, este inclus in multe diete datorita faptului ca este o proteina slaba, satioasa. Insa multi vor fi surprinsi sa afle ca si galbenusul contine 3 g de proteina, aproape jumatate din cantitatea pe care o contine oul. De asemenea, in galbenus se gaseste tot colesterolul (aproximativ 185 mg). Societatea americana de protectie a inimii recomanda un consum de colesterol de sub 300 mg pe zi, ceea ce inseamna ca un ou zilnic poate fi inclus in orice dieta sanatoasa.
Eu recomand includerea galbenusului pentru ca acesta contine majoritatea nutrientilor din ou. In afara proteinelor, galbenusul contine vitamina D, riboflavina, seleniu si multe alte vitamine si minerale”.
Este opinia unui specialist in domeniu, Kelly Plowe pentru livestrong.com.

Daca vrei sa mananci mai mult de 1 ou pe zi, atunci Plowe recomanda pastrarea proportiei de 3:1 – adica 3 albusuri la 1 ou intreg.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Iata reteta nutritionistului Kelly Plowe pentru un mic dejun care iti va

tine de foame pana la ora pranzului:

Ingrediente:
½  o ceasca de ciuperci taiate;
½ o ceasca de spanac;
2 linguri de ceapa maruntita;
1 ou;
3 albusuri;
Sare si piper.

Mod de preparare
Imprastie putin ulei in tigaie (cu ajutorul unui pulverizator) sau unge putin tigaia. La focul moderat si adauga ciupercile, spanacul si ceapa, aproximativ 5 minute.

Adauga condimentele. Ia compozitia de pe foc si pune continutul intr-un castron.
Intre timp pregatesti ouale: bate ouale temeinic, apoi stropeste tigaia cu putin ulei (poate fi aceeasi tigaie in care s-au pregatit legumele), rastoarna ouale, astfel incat sa se acopere toata tigaia. In momentul in care ouale au inceput sa formeze crusta, adauga legumele si mesteca bine pana cand totul se omogenizeaza, iar ouale sunt bine gatite.
O omleta delicioasa! Pofta buna!

Sursa: www.sfatulparintilor.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Regulile pe care le-a stabilit Ana Maria Barnoschi în relație. Ce respectă cei doi de fiecare dată. “Este foarte important”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Theo Rose, gest plin de curaj! Puține vedete din SHOWBIZ îndrăznesc să se posteze așa Uitați

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Kaan Çakır, actorul care joacă rolul Zafer în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație alături de soția sa în cea mai recentă vacanță

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies