Toti cei care par interesati de alimentatia sanatoasa consuma numai albusul oului.
Tocmai de aceea exista restaurante care ofera omlete din care lipseste galbenusul. Oare de ce atat de multi oameni evita galbenusul? Oare cei care mananca oul complet gresesc? Este sanatos pentru ei sa manace galbenusul zi de zi? Acest obicei ar putea fi periculos?
„Daca ar fi sa fac o lista a unor super-alimente, oul s-ar gasi pe ea de fiecare data. Si asta este oarecum ironic, de vreme ce oul a fost pentru multa vreme catalogat gresit (la un moment dat s-a crezut despre el ca are un rol important in dezvoltarea bolilor de inima), insa cercetatorii
Daca vrei sa mananci mai mult de 1 ou pe zi, atunci Plowe recomanda pastrarea proportiei de 3:1 – adica 3 albusuri la 1 ou intreg.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Iata reteta nutritionistului Kelly Plowe pentru un mic dejun care iti va
Ingrediente:
½ o ceasca de ciuperci taiate;
½ o ceasca de spanac;
2 linguri de ceapa maruntita;
1 ou;
3 albusuri;
Sare si piper.
Mod de preparare
Imprastie putin ulei in tigaie (cu ajutorul unui pulverizator) sau unge putin tigaia. La focul moderat si adauga ciupercile, spanacul si ceapa, aproximativ 5 minute.
Intre timp pregatesti ouale: bate ouale temeinic, apoi stropeste tigaia cu putin ulei (poate fi aceeasi tigaie in care s-au pregatit legumele), rastoarna ouale, astfel incat sa se acopere toata tigaia. In momentul in care ouale au inceput sa formeze crusta, adauga legumele si mesteca bine pana cand totul se omogenizeaza, iar ouale sunt bine gatite.
O omleta delicioasa! Pofta buna!
Sursa: www.sfatulparintilor.ro