Conturarea mandibulei este o intervenţie estetică din ce în ce mai populară.
Conturarea mandibulei, una dintre procedurile adorate de femei, și nu numai! Specialistul kfetele.ro. Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, îți spune ce presupune această procedură și de ce este îndrăgită și de bărbați!
Ce înseamnă conturarea mandibulei?
“ Estetica modernă pune tot mai mult accent pe volumetrie facială, iar pomeții și mandibula sunt esentiale. Defininirea conturului liniei mandibulei cu acid hialuronic este o metodă estetică de corectare a problemelor de volumetrie facială atât la persoane tinere, cât și la cele mai în vârstă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Efectele tratamentului
Efectul acestui tratament este ultra-rapid, mandibula devine vizibil corectată imediat dupa injectare. Pentru o astfel de procedură nu este nevoie să se facă anestezie, nu există durere și nici timp de recuperare după injectare. Efectul se menține pe o perioadă îndelungată, în plus nu are efecte secundare.
“ Acidul hialuronic este o substanță ideală pentru umplere. Acesta se găsește în mod normal în organismul uman, la nivelul pielii, dar odată cu înaintarea în vârstă scade în cantitate, ceea ce face ca semnele de îmbătrânire să fie evidente. În afară de efectul de umplere, de volumizare, de conturare, conferă o senzație plăcută, hidratează și estompează și ridurile.
Sunt foarte importante atât punctele de injectare, cât și adâncimea la care se realizează injectarea și cantitatea de acid hialuronic injectate. La fel de important este ca injectarea sa fie foarte precisă. Astfel că, a greși cu câțiva milimetri punctele de injectare pe harta facială, poate duce la un aspect inestetic. De asemenea, este foarte importantă cantitatea de acid hialuronic injectat – dacă este prea mult, poate crea un efect de față umflată ”, mai explică specialistul kfetele.ro.
Cine trebuie să apeleze la conturarea mandibulei?
“Această procedură poate fi făcută de persoanele, și aici mă refer atât la femei, cât și la bărbați, care, deși sunt tinere, nu au constituțional /genetic, o linie a mandibulei armonioasă; persoanele care, odată cu vârsta, se confruntă cu lăsarea feței, și astfel apar denivelări în zona mandibulei”, spune Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician.