Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România: „Vaccinul va fi gratuit și nu va fi condiționat sau obligatoriu”

Campania de vaccinare
Campania de vaccinare anti-Covid-19

Iată cum se va desfășura campania de vaccinare în România, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România, medicul militar de la Spitalul Militar din Capitală, Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă la Digi24 că strategia de vaccinare a României este finalizată.

Autoritățile așteaptă în prezent aprobarea vaccinului de către autoritățile internaționale și distribuirea acestuia pentru a putea începe imunizarea.

„România face parte dintr-un demers european și reprezintă parte egală a acestui demers, suntem pe picior de egalitate cu toate țările membre UE.

Atunci când un vaccin va primi aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentelor începe distribuția simultană în toate țările care au aderat la acel contract unic încheiat de Comisia Europeană”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Citeste si: OMS prezice al treilea val al pandemiei de coronavirus! Când va avea loc

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță
Medicul Valeriu Gheorghiță conduce campania de vaccinare anti-Covid-19[Sursa foto: Facebook]

Medicul a vorbit despre cum se va desfășura procedura de vaccinare și cine va beneficia de primele doze.

„În momentul de față pot să vă spun că ne aflăm la finalizarea strategiei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva

COVID-19 din România.

Citeste si: Parada de 1 decembrie 2020. Ce măsuri au fost luate: „Sufletele și inimile românilor vor bate de 1 decembrie oriunde”

Procedura de vaccinare, realizată în trei etape distincte

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat însă că este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, pentru ca vaccinarea să conducă la încheierea pandemiei.

Procedura de vaccinare se va produce în trei etape distincte. Vaccinarea se va face în trei etape: primii vor fi angajaţii din sistemul sanitar, apoi cei instituțiile de asistenţă socială, după care urmează populația generală.

Sursa: digi24.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

COVID-19 România! Alte două localități intră în carantină!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies