Campania de vaccinare din Israel este în plină desfășurare. Cu toate acestea, administrarea primei doze de vaccin oferă o protecție redusă.
Nachman Ash, coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, vorbește despre eficacitatea primei doze de vaccin. Acesta susține că oferă o protecție mult mai redusă față de cum se credea inițial.
Administrarea primei doze de vaccin oferă o protecție redusă
Coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel susține că cetățenii au revenit la spital infectați cu noul coronavirus, după ce le-a fost administrată prima doză de vaccin.
Citeste si: OMS face anunțul teribil! Noile tulpini ale COVID-19, depistate în zeci de țări
De asemenea, Nachman Ash spune că este important ca cetățenii să se vaccineze dat fiind faptul că riscul de infectare va scădea cu 30% până la 60%.
Israel oferă cele mai eficace campanii de vaccinare din lume, peste 30% din populație primind deja a doua doză de vaccin. De marți, autoritățile au început vaccinarea și persoanelor în vârstă de peste 40 de ani.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Din cauza noii tulpini ale COVID-19 provenită din Marea Britanie, aproximativ 40% din populație se îmbolnăvește din nou.
Citeste si: Raed Arafat, decizie radicală! Românii, în carantină pentru 14 zile!
Conform studiilor, persoanele care au primit a doua doză de vaccin au înregistrat o crește a cantității de anticorpi.
Israel a început campania de vaccinare în data de 20 decembrie cu dozele produse de Pfizer/BioNTech.
De asemenea, țara a primit și vaccinul produs de Moderna, însă cei mai mulți sunt vaccinați cu produsul Pfizer/BioNTech.”Rezultatele studiului sunt în concordanță cu experimentele Pfizer și chiar mai bune decât ne așteptam. Și mă aștept ca rezultatele celuilalt sondaj cu alți participanți să fie similare. Cu siguranță există motive pentru optimism”, a precizat prof. Gili Regev-Yochay, directoare a Unității de epidemiologie a bolilor infecțioase din Spitalul Sheba, Israel.
De asemenea, persoanele care au fost vaccinate dar care se vor infecta din nou, nu vor putea transmite virusul.
Cetățenii din Israel care nu s-au recuperat după ce au contractat virusul SARS-CoV-2 nu vor putea fi vaccinate.