Copiii care se uită mult la televizor dezvoltă carii dentare. Explicația medicului stomatolog!
Poate părea greu de crezut, însă accesul copiilor la televizor are o legătură foarte strânsă cu apariția cariilor și a altor probleme legate de sănătatea orală. Medicul stomatolog Adrian Mina detaliază cum este posibil acest lucru, dar și ce ar trebui făcut pentru a evita apariția situațiilor neplăcute.
Cele mai noi studii au descoperit faptul că tinerii mănâncă de trei ori mai multe alimente zaharoase (33%) și este mult mai probabil să aibă leziuni carioase dacă privesc la televizor o oră și jumătate în fiecare zi.
Citeste si: Ai bărbia amorțită? Medicul stomatolog Adrian Mina îți spune ce se întâmplă!
Copiii care se uită mult la televizor dezvoltă carii dentare. "Există o relație clară între timpul petrecut de copii în fața televizorului și cantitatea de zahăr pe care aceștia o consumă"
„Mai mult de 1 din 2 (53%) copii care se uită la televizor mai mult de 90 de minute pe zi au o carioactivitate mai mare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Din punctul meu de vedere trebuie să existe o schimbare în așa-zisul comportament de "snacking" în fața televizorului.
Există o relație clară între timpul petrecut de copii în fața televizorului și cantitatea de zahăr pe care aceștia o consumă. Copiii consumă cantități mari de zahăr prea des și acest lucru duce la rate inacceptabile de apariție a cariilor dentare.
În unele dintre cazuri, leziunile carioase se pot restaura prin metode clasice. În schimb, în cazuri mai complicate, apare necesitatea extracției acelor dinți”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.
Citeste si: Care este ritualul corect de spălat pe dinți. Anca Bejan, în dialog cu medici specialiști
Ce este de făcut?
„Limitarea timpului pe care copiii îl petrec în fața televizorului ar putea fi o măsură pentru îmbunătățirea sănătății orale a acestora. De asemenea, poate avea și alte beneficii pentru bunăstarea unui copil.
Anul trecut, în Anglia, conform unui studiu, au existat 59.314