Copilul tău are nevoie de aparat dentar? Iată ce trebuie să știi despre acest tratament!

Copilul tău are nevoie de aparat dentar? Iată ce trebuie să știi despre acest tratament!
Copilul tău are nevoie de aparat dentar? Iată ce trebuie să știi despre acest tratament!

Copilul tău are nevoie de aparat dentar și tocmai ai aflat această veste? Nu trebuie să te întristezi și cu atât mai puțin nu trebuie să te panichezi.

Este foarte bine că ai fost la medic și că problemele se vor rezolva în copilărie, deoarece totul se rezolva mai ușor acum. În primul rând, copilul tău va trebui să înțeleagă exact ce presupune aparatul dentar și probabil va fi nevoie să îi mai explici tu încă o dată (în funcție de vârsta lui). Apoi, veți începe procedurile pentru aparat.

 

Veți merge împreună pentru amprentarea gurii în vederea realizării aparatului dentar. Fiecare aparat dentar pentru copii este unic, conceput special pentru fiecare pacient, așa că acesta este un pas foarte important. În timpul în care este așteptat aparatul, se vor face diferite tratamente, dacă este cazul și se va realiza și un detartraj. Montarea aparatului va fi un pas important, iar de acolo totul va decurge mult mai simplu, deoarece greul a fost deja depășit. Copiii nu sunt atât de deranjați de către aparat, chiar suportă destul de bine situația, spre deosebire de un adult.

În ceea ce privește opțiunile de tratament, cel mai discuți cu medicul și alegeți împreună cea mai bună variantă. Copiii pot beneficia atât de aparate dentare fixe, dar și de aparate dentare mobile. Din categoria aparatelor fixe, enumerăm: aparate metalice, aparate ceramice și aparate din safir. În ceea ce privește aparatele mobile, există mai multe tipuri, fiecare având rolul său: plăcuțe mobile, Invisalign Teen, Sure Smiles, Functional Frankel, Twin Block (pentru a ajusta discrepanțele dintre maxilar) și Trainer Myobrace.

 

Trebuie să știi că aparatul dentar poate fi montat imediat după vârsta de 6 ani, chiar dacă dinții definitivi nu au erupt încă. Este important ca problemele să fie rezolvate cât mai curând, iar aparatul va ghida dinții definitivi să erupă într-un mod corect. Astfel, chiar și durata tratamentului este micșorată, deoarece dinții definitivi nu mai trebuie îndreptați: aceștia vor fi stabilizați încă de dinainte de a erupe.

 

Trebuie să vorbim și despre igiena dentară, care este primordială în cadrul unui astfel de tratament. Copilul va trebui să se spele după fiecare masă, însă nu îți face griji. Nu va trebui să stea doar în casă. Există periuțe portabile, periuțe interdentare și tot felul de accesorii pentru îngrijirea dinților, care îl vor ajuta pe copil să se spele oriunde și oricând și astfel să nu compromită sănătatea dinților.

 

În multe cazuri, se poate opta și pentru Invisalign, aparatul invizibil ce face viața mult mai ușoară. Acesta poate fi detașat înainte de masă, având în vedere că este format din două gutiere transparente și astfel totul devine mult mai ușor.

 

Așadar, dacă al tău copil are nevoie de aparat dentar, nu te îngrijora. Este un tratament ce îl va feri de multe probleme pe viitor și este foarte bine că ai mers cu el la medic din timp!

 

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies