Copilul tău se comportă total nepotrivit? Ce trebuie să faci în această situație?

copilul se comporta nepotrivit
Ce să faci când copilulul se comportă nepotrivit 

Părinții se confruntă adesea cu diverse episoade dificile provocate de proprii copii. În multe cazuri, cei mici au un comportament nepotrivit, iar adulții sunt copleșiți de situație, neștiind cum să reacționeze.

În cadrul unei emisiuni, Ruxandra Luca, specialist în parenting, a explicat ce înseamnă ca cel mic să se comporte nepotrivit, dar și care sunt soluțiile la care trebuie să apeleze părinții, pentru ca atmosfera să fie una pozitivă.

Ce înseamnă un comportament nepotrivit al copiilor

disciplinarea copiilor
Cum ne disciplinăm copiii[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem

Indiferent de vârstă, toți părinții s-au confruntat cel puțin o data, cu un moment de tensiune, în care copilul a reacționat total nepotrivit. În funcție de temperament și vârstă, cei mici pot aborda diverse comportamente, care să reprezinte o problemă. Specialistul a explicat care sunt semnele că un copil are un comportament total nepotrivit.

„C ând ne trezim că urlă, că se trântește pe jos, scrie pe pereți la vârste la care știe că așa ceva nu se face.

E și din cauză că noi i-am învățat așa. Le-am arătat că dacă se dau cu fundul de pământ pot obține ce își doresc. Este un comportament pe care îl repetă în momente cheie. Este vorba de nevoia lor de atenție. Au mare nevoie să fie văzuți, auziți, să se simtă iubiți.”, a mărturisit specialistul.

Viața cotidiană, cu multe probleme de rezolvat, atât din viața profesională, cât și personală, îi face pe părinți să petreacă puțin timp cu cei mici, sau să nu fie cu adevărat atenți la ei.

De aceea, cei mici recurg la astfel de comportamente, pentru a fi băgați în seamă, chiar dacă sunt certați, pedepsiți sau atenționați.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ce trebuie să facă părinții

ce sa faci cand copilul nu te asculta
Ce să faci când copilul nu te ascultă[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum construim relații armonioase între părinți și adolescenți

Atunci când copilul se comportă nepotrivit, reacția părintelui este să se enerveze și să îl certe. Totuși, Ruxandra Luca a mărturisit că această reacție nu este una eficientă, fiindcă cel mic nu își va rezolva problema, înțelegând că atunci câdnd se comportă în acest fel, va fi băgat în seamă. Pentru a evita astfel de momente tensionate, în care liniștea adultului și a copilului este tulburată, părinții trebuie să prevină această situație.

Concret, specialistul în parenting a recomandat ca părințiii să petreacă mai mult timp cu cel mic, făcând diverse activități sau doar discutând cu el. De asemenea, este foarte benefic să îi includem pe cei mici, în diverse activități ale adulților, pentru a se simți și ei importanți. De asemenea, acest comportament este foarte nociv, pentru că se transpune în viața adultă a copilului, devenind un om care vrea să atragă atenția sub orice formă, chiar și prin modalități negative.

„Din nevoia de a fi văzuți de către părinți, fac lucruri negative, chiar dacă știu că o să îi certăm. Își asumă, tocmai pentru că nevoia lor este atât de mare. În astfel de situații, degeaba îi certăm, nu facem decât să întreținem comportamentele. Îi învățăm că atunci când se comportă așa, sunt singurele momente când îi băgăm în seamă. Ducem aceste comportamente în viața lor adultă.”,

a povestit specialistul.

problemele de comportament ale copiilor
Sfaturi pentru atunci când copiii au probleme de comportament[Sursa foto: pexels]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum stabilim limite pentru adolescenți

Atunci când copilul se confruntă cu astfel de momente, este extrem de important cum se raportează adulții la situație. De aceea, specialistul înn parenting recomandă dialogul calm cu cel mic, pentru a înțelege care este problema și pentru a găsi o rezolvare.

„E important să ieși din zona în care ai foarte multă încărcătură emoțională și apoi să îi ajuți și pe ei să se tempereze. Trebuie să facem tot posibilul pentru a crea punți între noi și copilul nostru și nu să adâncim ditanța dintre noi, prin pedepse, amenințări, fiindcă sunt lucruri care nu funcționează. Hai să ne conectăm cu ei și să vedem care este motivul  pentru care au făcut aaceste lucruri. Trebuie să îi iubim mult, fiindcă iubirea multă te încarcă cu energie bună și te ajută să treci peste orice.”, a declarat Ruxandra Luca.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum își lasă amprenta rănile copilăriei asupra personalității unui om

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies